fbpx

Nemzetközi hét hideggel, esővel – éremkavalkáddal

BYC_color_ logo2009_0 Ma délután befejeződött a szeptember 26-30. között zajló, Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett Balatoni Vitorlás Hét, amelyen versenyzőink több bajnoki címet is begyűjtöttek.

Az időjárás az első napokban gyenge szelekkel nehezítette a versenyrendezők dolgát, de az utolsó napon fujó 12-16 csomós szélnek köszönhetően 8-11 futamos bajnokságokat sikerült lebonyolítani.

A F18-as és M3-as katamaránok Csopak és Alsóőrs előtt, a Laser Standard, Radial és 470-es osztályok Füred előtt versenyeztek a bajnoki címekért. Az M3-as osztályban flottabajnokságot futottak, de a többieknél teljesültek az érvényes magyar bajnoksághoz szükséges feltételek.

Az F18-as katamaránosoknál a Váradi – Szabó János – Petheő Tamás 10/7 futamgyőzelemmel magabiztosan nyert magyar bajnoki címet a 14 fős mezőnyben, míg Kun Dávid – Szőke Márton (KSE) a 6. helyen végzett.

A 470-es hajóosztályban 9 egység állt rajthoz: Nagy csatában a Margitics Botond (BS – Fűzfő VK) – Serke Áron páros állhatott a dobogó legfelső fokára. A BYC-es lányok, Weinber Zsófi és Böröcz Berta is kiemelkedő eredményt értek el: összetettben a 2., míg junior és női kategóriában első helyezést értek el. Az összetett dobogóról 1 hellyel lecsúszva, míg a junioroknál harmadik hellyel térhetett haza a Gyapjas Balázs – Kiska László páros. Az 5. helyet Váradi Imre és Kovács Máté szerezték meg, míg a 9. helyen Fabacsovics Márk és Varró Gábor végzett.

A verseny során legnagyobb létszámú Radial mezőnyben a Vadnai testvérek csatáztak az első két helyért: a véghajrában Vadnai Benjamin szerezte meg az országos bajnoki címet, míg öccse összetettben bátyja nyomdokaiban, a második helyen végzett, az U17-es kategóriát pedig megnyerte.

A lányoknál is nagy csata folyt a bajnoki címért: Érdi Mária az utolsó néhány futamban nyújtott teljesítményével maga mögé utasított mindenkit és megszerezte a magyar  bajnoki címet. Az összetett női kategóriában Catherine Dapeci mögött az ezüst érmet szerezte meg.
Ugyan ebben a kategóriában Varga Dániel a 15., Róka Bianka a 20., míg Edelényi – Szabó Viktor a 21. helyezést érte el.

A Standardeseknél Litkey Balmaz a 8. helyen végzett a 12 fős mezőnyben.

Gratulálunk Mindenkinek!

Eredménylista itt található.