fbpx

Nemzetközi Optimist edzőtábor – Olimpic Clinic, Zánka

_F8K6510.previewJúnius 11-13 között vettünk rész a Magyar Optimist Osztály Szövetség által szervezett Olimpic edzőtáborban. A meghívott vendég Dragan Gasic volt, aki az olasz optimist válogatott edzője. Annyit érdemes tudni róla, hogy Triestben edző és számos Európa, valamint Világbajnoki helyezett vitorlázó mestere volt korábban. A mostani edzésre a két legtehetségesebb lány versenyzőjével érkezett, akik Európa élmezőnyét képviselik.

Rövid bemutatkozást követően, csoportokra osztották a résztvevőket és edzőket. Rám hárult a nemes feladat, miszerint én foglalkozom három napig a válogatott versenyzőinkkel, valamint az olasz lányokkal.

Edzői szempontból nagyon érdekes előadásokat tartott az olasz mester, amiből sokat tanultam.

Majd minden klubból érkeztek versenyzők, így 30-37 főt számlált a zánkai „Clinic”.

A vízen egymás után kísérte a csoportokat Dragan mester, így nem csak a versenyzők, de az edzők is sokat tanultak észrevételeiből. A nap végén videózás, elemzés zajlott, ahol alaposan kielemeztük a hibákat és erényeket.

A szombati nap vendége volt még Ian Eansly, aki rajt taktikai előadást tartott egy órában.

Vasárnap az edzők által kijelölt trapéz pályán csináltunk néhány futamot, amin mindenki nagyon jól szerepelt. A délutáni órákra a szél elfogyott, a parton folytatódott az oktatás, Sigmond András tartott értékelést az elmúlt napok tapasztalatairól.

Sokat tanultunk ezen a hétvégén, elmondható, hogy nagyon jó a kapcsolat és az együttműködés a klubok és az edzők között.

Az itt elhangzott anyagot igyekszem minél előbb összerakni és megosztani még egyszer a gyerekekkel.

Jó szelet!

 

Miki