fbpx

Nemzetközi sikerek után itthon is hasítanak Lasereseink

Május elején Agárdon került sor az első hazai ranglista versenyre. Kisebb csapattal 9 fővel képviselte magát a BYC ezen a megmérettetésen.

Standard osztályban 5, Radiálban 16, 4.7-ben pedig 39 induló részvételével zajlottak a futamok. Első napon remek szélben, gyors három futammal kezdett a mezőny. A második napon kicsit változatosabb időben 2 futamot sikerült vitorlázni. A harmadik napra az előre jósolt zord idő megérkezett, és emiatt nem rendeztek futamot. Szerettünk volna ezen viszonyok között is vitorlázni kicsit, de nem volt rá lehetőség.

Standard osztályban a minimális cél az 1,2 helyezés elérése volt. Ezt a fiúk simán hozták is. Felváltva nyerték a futamokat. Így Zink Leon 1., míg Vőneky Ákos a 2. helyen végzett.

Radial osztályban Kiss Kata képviselte színeinket. Neki a második napon fújó gyengébb szél kedvezett. Ott volt szép futameredménye.

4.7 osztályban az első napon parádésan vitorlázott a csapat.

Ennek eredményeként az 1-6-ban volt 5 BYC-es versenyző. A második napon is jól ment a csapatnak, de az első futamban 3 DNF-et gyűjtöttek fiataljaink. Ez nem segített előrébb kerülni a rangsorban.

Sigmond Soma a második napi kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Vida Rózi negyedik, Bende ötödik, Karina hatodik helyen fejezte be a versenyt.

U16-os korosztályban a BYC foglalta el a dobogó összes fokát. 1. Sigmond Soma, 2. Vida Róza, 3. Nagy Bendegúz.

Sellei Bence a BFD mellé még ment egy gyengébb futamot, így a 8. helyen zárt. Fehér Zsombor kicsit hullámzó teljesítményt nyújtva a 16. helyen fejezte be a versenyt.

Gratulálunk a fiataloknak, mert a változatos körülmények ellenére is nagyon szépen és eredményesen vitorláztak!

Köszönjük Csomesznek a beszámolót!