fbpx

Népes mezőny, értékes nyeremények és környezettudatos versenyzés – csütörtökön rajtol a 29er & Optimist Bajnokság

A Magyar Vitorlás Szövetséggel együttműködve rendezzük 2018. 09. 27-30. között a 29er és Optimist osztályok nyílt országos bajnokságát Balatonfüreden, a BYC-ben.  5 nemzetből több mint 200 ifjúsági versenyzőt várunk a regattára.  A verseny fő irányvonalaként a környezettudatosságot és fenntarthatóságot fogalmaztuk meg!

A BYC-ben régóta törekszünk arra, hogy óvjuk a környezetünket. A nevezések során újrahasznosított tollakkal és papírokkal dolgozunk, szelektíven gyűjtjük a szemetet, tisztítószereink kiválasztásánál is a vegyszermentes, biológiailag lebomló szereket részesítjük előnyben. Természetesen szeretnénk, ha ez a verseny is a környezettudatosság jegyében telne, ebben a törekvésünkben nagyon számítunk a versenyzőkre. A regatta Facebook eseményénél a verseny kezdetéig megmutatjuk, milyen lehetőségek adottak a BYC-ben a környezettudatos versenyzéshez, együttműködő partnereinknek köszönhetően pedig izgalmas, interaktív előadásokban ismerhetik meg jobban környezetüket a versenyzők. „– tudtuk meg Varró Annától, a Balatonfüredi Yacht Club rendezvényekért felelős munkatársától.

Hogy csak egy példát említsünk, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársai telefonos kvízjáték formájában tartanak majd előadást a versenyen, a játékban jól teljesítők pedig értékes élmény-nyereményekben részesülhetnek, szélhiány esetén pedig izgalmas természetfilmek kerülnek levetítésre.

A verseny névadó szponzorai a Rooster Sailing Ltd. és magyarországi képviselője a Rooster Hungary by Stay and Sail Kft., így az értékes nyeremények és nevezési ajándékok garantáltak.

További nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően különdíjak és egyéb értékes nyeremények is kiosztásra kerülnek.

A NorthSails Magyarország felajánlásával egy NorthSails R2 vitorla is gazdára talál az Optimist osztály versenyzői között. A 2018-as világbajnokág lány kategóriájának győztese is egy ilyen vitorlát használt.

A Nyírfacukor Kft. ajándékcsomagokkal lepi meg a díjazottakat, a Videopress Kft a Rooster Hungary by Stay and Saillel összefogva különdíjat ajándékoz az Optimist osztály legnagyobb küzdőjének fiú és lány kategóriában egyaránt.

A HOOK Optimist gyártásának a 30. évfordulója alkalmából Hodács Lajos Optimistes vándordíjat alapított, ami először ezen a bajnokságon kerül kisoztásra. A Primus Cursus Vándordíj létrehozásának a célja, hogy az ifjúsági vitorlázásban, az Optimist hajóosztályban a kezdő feltörekvő versenyzőket motiválja és támogassa a további vitorlás versenyzésben való részvételre.

Ezúton is köszönjük a verseny összes támogatójának, hogy hozzájárulásukkal emelik a verseny színvonalát!

Izgalmas néhány napra számíthatunk, reméljük az időjárás is kedvez majd a résztvevőknek!

A verseny online hirdetőtábláján minden fontos információ megtalálható:

https://byc.hu/regatta/29er-opti/