fbpx

Olympic regatta 2017

Ismét részt vettünk a hagyományosan megrendezett tihanyi kishajós versenyen, két egységgel voltunk érdekeltek 420-ban. A rutint Soma és Bozsi képviselte, az ifjúságot pedig Nándi és Kavics jelentette. A első nap egyre erősödő szélben 4 futamot rendeztek, Soma és Bozsi az első három futamban hozta az elvárható minimumot, de a 4. futamban végre (megtalálva a sebességhez legfontosabb kellő titkos összetevőt) nyertek. Nándiék egy tapogatózó futammal kezdtek, majd sajnos elestek és nem tudták folytatni a napot, de a számukra kitűzött minimum célt teljesítették azon a futamon, amin részt vettek.

A második napon 3 futam került megrendezésre, Bozsiék a tegnapi hibáikból tanulva hatalmas hajrába kezdtek (3-ból 2 futamot megnyerve) a dobogó teteje felé. Kavics és Nándi ezen a napon örökre megtanulták a vitorlázás egyik alap igazságát. A cirkáló szakaszokban a biztató pozícióikat sajnos nem megfelelő emberfogás miatt könnyedén ajándékozták el. Számítottam arra, hogy versenyrutin hiányában ne tudják megtartani a helyeket, de ajándékot ritkán adunk ellenfeleinknek. Ennek ellenére ez a nap is jól szolgálta fejődésüket, persze jobb a fájdalom mentes tanulás.

A harmadik napon nem volt futam így maradtak az első két nap elért eredmények. Soma és Bozsi a verseny végén 3. helyen végzett. Nándi és Kavics pedig 6. helyen található meg a listán.

A BYC képviseletében részt vette a versenyen Kiska Laci és Lél (KEREKED) akik szintén a 3. helyet szerezték meg 470 osztályban. Márk és Marci eredménye sajnos kormánytörésük miatt reálisan nem értékelhető.

Azt gondolom, hogy bár a mezőny hiányos volt, de a felkészülésünket jól szolgálta.

„Nem számít, ki vezet most, nem számít, ki vezetett eddig. Az számít, ki fog vezetni az utolsó verseny után.”

Kimi Raikkönen

-BIGI-