fbpx

OP-s sikerek a Csapatbajnokságon

Sorozatban 3. alkalommal nyertük meg az Optimist Csapatbajnokságot!

Az idén rendhagyó módon, Agárdon került lebonyolításra az Optimist Csapatbajnokság. Nagyon kegyes időjárás és szél fogadott minket a múlt hétvégén. Eleinte északi, majd keleti szélben zajlottak a küzdelmek. 14 csapat jelezte részvételét a versenyen, amin mi 2 TEAM-el vettünk részt. Az első csapatot Adél-Joni-Zsombi-Tomi négyes, a másodikat Zsófi-Sári-Marci Gyuri alkotta. A sok csapat részvétele miatt a futamok lebonyolítása eltért a megszokottól. Ez az első számú csapatunknak kedvezett, mivel ők kiemeltként vettek részt a küzdelmekben. Csupán annyit jelentett, hogy később csatlakoztak a győztes csapatok körmérkőzéseihez.

2. csapatunknak nem volt könnyű dolga, de bejutottak a legjobb nyolc csapat közé, ahol körmérkőzéseket vívtak a fiatalok. Ezt a csapatunkat Zsófi és Sári „dirigálta”, amely sajnos csak egy győzelmet tudott elkönyvelni a döntőkben. Véleményem szerint túl sokat hibáztunk és olyan dolgokat követtünk el, amelyeket a mezőnyvitorlázásban sem szabad.

Az első számú csapatunknak az első napja simán, a második viszont elég kiélezetten zajlott. A lényeg, hogy a konkurens csapatok közül legyőztük a Kereked-et,de sajnos kikaptunk a Sparitól, akiket viszont megvert a Kereked. Tehát teljes keresztbeverés történt. A verseny rendezője Makusz a szabályok szerint járt el, és újravitorlázást tartott a három csapat. Igen ám, de eddigre elállt a szél. Muszáj, volt tehát nekivágtunk! Török Peti helyi bíráskodása mellett zajlottak a „futamok”.

Az edzők a fejüket fogták és izgultak, míg a gyerekek versenyeztek- folyamatosan fordultak, mert csak így haladt a hajó. Kereked kipipálva, jött a Spari-csapat akiket is simán vertünk, de történt hogy Joni és Tomi átment a célvonalon. Török Peti nem óvott, a beírt eredményeket pedig el kellett fogadnia Makusznak. A másik érdekessége a dolgoknak, hogy nem is kellett volna új körmérkőzést vívnia a 3 csapatnak, a megszerzett pontok is dönthettek volna. A lényeg hogy mindkét esetben a MI csapatunk lett az abszolút győztes.

Gratulálok Mindenkinek a remek eredményekhez- immáron harmadszor nyertük meg a vándor serleget, így örökre nálunk marad!

Miki