fbpx

Optimist B csapatunk a Csoki Kupán járt – Bigi beszámolója

Idén is részt vettünk a gyerek által nagyon kedvelt Csoki kupán Földváron.  A 9 futam megrendezése remek lehetőséget biztosított versenyrutinunk megerősítésére. Két csoportra osztott mezőny 6 selejtező és 3 döntő futam alatt küzdött meg a minél jobb helyezésekért.

Honti Marci kezd visszatérni korábbi önmagához, bár az egyszámjegyű villanásai még hiányoznak, de így is az aranycsoportba kerülve fejezte be a versenyt. Marci fejben nagyon rendben van, a mozgását kell ugyanarra a szintre hozni ahol a gondolkodása van.

Császár Gábor, pár ponttal maradt le az aranycsoportról. Ezüst csoportban megmutatta, hogy milyen lehetőség van benne. Élete első futamgyőzelmével kezdte a döntő futamokat. Továbbiakban is nagyon szépen éretten vitorlázott, úgy hogy nehezen hihető hogy, ez az első éve versenyzőként.

Varga Petra ezen a versenyen vitorlázott eddig a legjobban, egyre jobban találja meg a helyét a mezőnyben. Még nem tudatos a helyezkedése, nem váltja be az előnyét, sok lehetőséget ad az ellenfeleknek. Ezért sok pontot veszít összesítésben. Ha összeáll a fejében a kép akkor…

Varga Áron szintet lépett ezen a versenyen. Az előző regattákon a szerencse is segítette a jó eredmény elérésében, most ez nem volt feltétlen igaz (árbóchíd törés).Sokkal tudatosabban vitorlázott, mozgása is harmonikusabb lett.

Fazék Colin év közben lépett fel a „C” csoportból, mert alázatossága és kitartó munkája segíti a gyors fejlődésben. Ez volt az első ranglista versenye, ahol a kezdeti megilletődés után az ezüst csoportban, már folyamatosan javuló eredményekkel meglepte tapasztaltabb versenytársait is.

Dobai Zsiga szintén első ranglista versenyes vitorlázó. Első napot ugyan kihagyta, de ő is kellemes meglepetésként tette le névjegyét a mezőnyben. Elsősorban a mozgását kell kiigazítani fejben azt gondolom rendben lesz.

Várady-Szabó Janka szép lassan megmutatja, hogy milyen szép dolgokra képes a pályán. Bátor rajtokkal eddig sem volt gond, de most már sokkal több jó döntést hoz taktikai szituációkban. Hajóvezetése sokat javult, a csapatból ő fordul a legjobb szögre.

Mindenért, ami előrevezet, igenis nagyon keményen meg kell küzdeni. A rólunk alkotott értékítélet az elvégzett munkánktól függ. Nincs királyi út. Meg kell szenvedni minden előrelépést. „Bay Zoltán”