fbpx

Optimist B csapatunk a Majthényi Zsombor Emlékversenyen járt – Bigi beszámolója

Agárdon rendezték a szezon első ranglista versenyét. A csapatból 6 fővel vettünk részt a regattán. Külön öröm, hogy az versenyen nem indulók szóban vagy a jelenlétükkel támogatták a versenyen résztvevő csapatársaikat.

A gyerekek számára három fő feladatot tűztem ki, ezek a következőek voltak:

  • pontos hajóvezetés
  • elsősoros rajt
  • rajt utáni tiszta vitorlázás

Ezek a feladatok alapjában véve teljesültek, azon dolgoznunk kell, hogy ezek időben közelebb kerüljenek egymáshoz.

Nehéz körülmények között kellett versenyezni a gyerekeknek, mert a szél változatos irányokból jelentkezett. Viszont ez kiváló alkalom volt, hogy gyakoroljuk a szél változásának lereagálását.

4 futam került megrendezésre a 104 nevezett hajó számára melyből a legrosszabb eredmény kiejthető volt.

Bócsi Bánk a versenyen folyamatosan az első húsz hajó között vitorlázott. A rajtjai vagányak és belevalóak voltak szoros szituációkban figyelni kell arra, hogy ne akarjon nagyon vitorlázni, csak vitorlázzon. A versenyrutin megszerzésével letisztultabb lesz az egész vitorlázása és reméljük, tovább tud fejlődni.

Junkert Barnabás egy szép első futammal kezdett, ahol nagyon sokáig őrizte a második helyen pozícióját, de a végére a rutinosabb egységek megtudták előzni. Azt gondolom, hogy ezt a helyezést nem a szerencsének köszönheti. A többi futamon a döntései rendben voltak, azonban azoknak a végrehajtási sebességén kell még dolgozni, ha ezt megoldjuk, akkor sokkal könnyebb helyzetből kezdheti a futamokat.

Szegi-Szeivolt Iván ő a magasabb és nehezebb optimistesek közé tartozik, neki duplán figyelnie kellett ezek között a körülmények között. Feladatát jól megoldotta gyakorlatilag nyugodt erőként ment végig a futamokon és végig egyenletes jó teljesítményt nyújtott. Neki a testalkata miatt jobban kell figyelni a hajóban az elhelyezkedésére, de dolgozunk ezen is természetesen.

Németh Natália voltak nagyon szép megvillanásai a verseny során, ha eredményeiben nem is javult futamról futamra, de véleményem szerint nagyon sokat tanult ebből a versenyből. Látszott, hogy amit meghalhatott a motorosnál azt azonnal próbálta beépíteni a versenyzésébe. Nyilván ehhez több idő kell, de jó úton járunk.

Székely Dalma Sára neki a verseny első napja sikerült jobban, alapvetően, amikor a hajóvezetése rendben volt jó sebességgel közlekedett és tudta tartani a többieket. Ezt részt kell erősítenünk a jövőben és akkor megismételheti, és remélem túl is szárnyalja az első nap teljesítményét.

Csomai Bálint jól veszi észre a lehetőségeket, jól is pozícionálja magát a versenyszituációkban ezt egy jó futama eredménnyel meg is mutatta sajnos a másik a mi hasonlóan jó lett volna abban az UFD-s lett. Így az eredmény nem a valós tudását mutatja meg. Élesen szereti vezetni a hajóját, néha túl élesen az ő esetében a kevesebb néha több lenne. Ezen dolgozva be tudja majd váltania a rajtvonalon vagányan kiharcolt jó pozícióját.

Összességében jó felmérésnek bizonyult a verseny, gratulálok a gyerekeknek a vitorlázásukhoz. Folytatjuk tovább a munkát.

„Úgy tűnik számomra, hogy minél keményebben dolgozom, annál nagyobb szerencsém van.”

Thomas Jefferson

Fotó: Gémesi Jóka/YKA