fbpx

Optimist „B” csapatunk felkészülési versenye Agárdon

Érkezünk Giba beszámolójával a hétvégi Agárdi versenyről:

“Sajnos a B csapatot mostanában nem kerülik el a váratlan események, most két versenyzőnk is (Dávoti Tamara és Székely Dávid) kartörés miatt szorul kényszerpihenőre és volt kénytelen kihagyni ezt a versenyt.
Csapatunk még csak a „Zöld fülű” kategóriába sorolható a népes hazai OP mezőnyben, – ez az év a versenyzővé válásról szól, – így tisztán rutinszerzés volt a célja részünkről az agárdi versenynek. A kiváló szélviszonyok és a színvonalas mezőny ehhez a legjobb feltételeket biztosította, így tanulságos következtetéseket tudunk levonni az elmúlt 3 napon teljesített 8 futam alapján.
Pénteken a 25 csomós átlag szélerő bebizonyította, hogy ehhez a hajóosztályhoz is nélkülözhetetlen a jó kondíció, és ezen a téren van mit pótolni fiataljainknak! Dicséret illeti viszont gyerekeink küzdőképességét, mivel ezen a napon az erős szélben mindhárom futamot teljesítették, igaz a hajókezelésben vannak még hiányosságaink.
A második versenynapon a szélerő „csak” a 15 csomós átlagot tartotta, így itt már születtek „jobb” futam eredmények. A 6-ból 3 versenyzőnk is tudott a mezőny első harmadában végezni, ami a mi felkészültségünket tekintve jó eredménynek számít.
A harmadik versenynap átlagban 10 csomó alatti szélerőben zajlott, ahol fiataljaink nagyobb önbizalommal álltak rajthoz, és képesek voltak tízen belüli (6, 5. helyezések!!) futam eredményeket is elérni!
Összességében 3 versenyzőnk végzett a 2021 éves célkitűzésünk szintjén belül (mezőny első harmada) így ehhez a teljesítményhez gratulálunk Matics Flórának (25), Csomai Bálintnak (29) és Németh Natinak (30) az elért eredményekhez! További sok gyakorlás szükséges továbbra is a helyes rajt készség és fegyelem kialakításához (UFD rajtok!!!), valamint a futamok jobb teljesítéséhez szükséges figyelem és a kitartás szintjének állandósításához.

Pihenésre egyelőre nincs idő, de a tapasztalatokat levonva új célokkal kell rajthoz álljunk a most következő hétvégén sorra kerülő 2021. év 1. Ranglista versenyén, amelyre Csopakon kerül sor június 4-6. között! Sajnos a sérültjeink most is csak motorosból nézhetik a társaikat és csak kívülről szerezhetnek tapasztalatot a további versenyzésükhöz.”

GIBA