fbpx

Optimist C, Csapatépítő Vitorlás Túra

Szerencsére nem mondtuk le, csak kicsit lerövidítettük azt a nagyhajós túránkat, amit az eredeti edzés-programunkba beterveztünk, így a szezon végén, a versenyektől mentes, de még a bajnokság előtti  Op időszakban.

3 hajóval, 7 gyerekkel, 6 szülővel, és egy edzővel vágtunk neki egy naplementés augusztusi délután (aug 21-én) az Op edzés után a tervezett túránknak. Kisebb motorossegédlettel, de még naplemente előtt vetettünk horgonyt a sajkodi öböl páratlanul békés, természeti környezetében. A 3 hajót egy közös horgonyon rögzítettük – mondván úgysem lesz szél -, nyugodtan alhatunk egy horgonyon is.

A vacsorát a Dávoti és a Pintér szülők készítették: grillkolbász, úgy „hajó-grill” módra, amihez finom tihanyi nedűt és üdítőt fogyasztottunk a Gömbös, és Madár család szponzorációjából. Kellemes fürdés, beszélgetés, majd mély alvás következett a 3 hajóból összeállított Trimaránon, de a nyugalom nem tartott sokáig. Hajnali 3 óra körül, megérkezett a derült égből egyáltalán nem várt északi vihar, ami 25-30 csomós befújásokkal beindította az éjszakai hangversenyt, így alvásról már nem is nagyon beszélhettük ezután. Helyette a hajók, és felhúzó kötelek kötözése, a kikötési csomók ellenőrzése és a Trimaránunk tánca töltötte ki a pihenésre szánt időnket. Azután, hogy megvirradt, a szél kicsit csendesedett, és a hajók is épségben maradtak, nyugodtan hajtottuk volna álomra fejünket, ha a mi drága gyerekeink nem aludták volna már dagadtra a szemüket, és kezdtek volna non-stop mászkálásba a 3 összekötözött hajón. Így nem volt mit tenni, korán keltünk az első éjszaka után.

Az ÉK-i szél kitartott egész nap, fantasztikus 10-15 csomós raum menetben mentünk Zánka elé, ahol egy déli ebédszünet és fürdőzés következett horgonyon. A célunk Révfülöp volt, ahova délután 16:30-kor érkeztünk meg. Ez a kikötő még mindig csendes, nyugodt, családias, az étterem és a kiszolgálás is a „megszokottnál” sokkal-sokkal magasabb színvonalú. Itt szintén a szárazföldi szülői csapattagokkal kiegészülve, kellemes vacsora, játék, és világmegváltó beszélgetés után tértünk nyugovóra, de már nem horgonyon, hanem a kikötő vendéghelyein. Az előrejelzés szerint most is nyugodt éjszakára számítottunk, amit Murphy ismét zajossá tett, mivel hajnali 3 óra körül megérkezett a 15-20 csomós ÉK – i, ami egész napra kitartott. Ezen a 3. napon sajnos már vissza kellet forduljunk Füred felé, így hosszú cirkálás következett Révfülöptől egészen a BYC bejáratáig. Giba helyett (TF tábor vezetés miatt) itt Árpád atya, Ferences szerzetes vette át a BYC 31-es hajójának irányítását, a Dávoti család hajóját pedig fedélzetén a 7 képzett Optimist C csapatos legénységgel továbbra is Dávoti Zsolt kormányozta.

Utólag, az alvási hiányunkat pótolva mindannyian kiválóan éreztük magukat, mint csapatépítés ez a 3 nap telibe talált és remélhetőleg sokat javított a C csapat közösségén, ahol a gyerekek nemcsak versenyző és clubtársak, hanem jó barátok is!

Köszönjük szépen a szülők, és a BYC támogatását! Reméljük, ehhez hasonló baráti, csapatépítő túrát a jövőben is szervezhetünk hasonló aktivitással és részvétellel!

Sigmond András (Giba)