fbpx

Optimist C csapatunk a Procelero Nádas Kupán – Rövid összefoglaló

A hétvégén került megrendezésre a Procelero Nádas kupa Csopakon, mely a 7 fős kezdő C csapat számára a második verseny volt az idén.

A szombati versenynapot egy 2 órás halasztással kezdtük, mivel a szél ereje meghaladta a kezdő versenyen előirt maximumot. Végül déli 12:00 órakor szálltunk vízre mind a 7 hajóval. Vasárnap sajnos a kis szél miatt nem sikerült érvényes futamot rendezni.

Az első futamban Kovács Áron remek rajtot követően fegyelmezetten vitorlázva az összetett 10. helyen futott be, maga mögé utasítva a zöld flotta teljes egészét! Ezt a kimagaslóan jó futamot követően nagyon jó átlagot vitorlázva az összetett 37. saját flottájában pedig éppen 1 ponttal lecsúszva a dobogóról, a 4. helyen zárta a versenyt.

Bartos Bettinek és Török Csanádnak is igen jó alakult a hétvége. Végig egyenletes teljesítményt nyújtva vitorláztak, ami Bettinek az összetett 39. a zöld flottában az 5. helyet jelentette, míg Csani egy ponttal mögötte az összetett 40. flottájukban a 6. helyen végzett.

Kováts Bendegúz, Sinclair Noelle és Laczkó Tóth Viki is derekasan helytálltak az erős szélben és a nem kicsinek számitó 92 fős mezőnyben. Végeredményben Béci az összetett 58. zöld flotta 14. helyén, Noelle a 64. zöld 19. és Viki a 67. zöld flotta 22-ként zárta a versenyt. Ezzel az eredménnyel mindannyian a saját mezőnyük első felében és az összetett mezőny 2/3ban végeztek.

A csapat legfiatalabb és egyben legkisebb tagja Dávoti Tamara hatalmasat küzdött mind a széllel, mind a többi versenyzővel és hősiesen teljesítette az első futamot, ahol a 71. helyen futott be. A futamot követően azonban, mind a ketten beláttunk, hogy ez a szél túl sok számára igy Tami a verseny további két futamát a motorosból kísérte figyelemmel.

Összeségében egy igencsak sikerekben és élményekben gazdag hétvégét tudhatunk magunk mögött!