fbpx

Optimist C csapatunk beszámolója a Nádas Kupa 5. fordulójáról

A hétvégén került megrendezésre a Nádas kupa sorozat 5. fordulója Alsóörsön, a Balatoni Yacht Clubban. A versenyt megelőzően a fiatalok egy intenzív kétnapos edzőtáborban vehetttek rész Hodács Attila vezetésével. Edzőnk, Edelényi-Szabó Viktor beszámolója következik.

A két napban az 50 résztvevő gyerek 5 különböző csoportba volt beosztva, egy-egy csapatvezető edző vesetésével. Az első nap sajnos szél hiányában nagyrészt a parton, videó és képelemzéssel telt, míg a második napon sikeresen 4 órát töltöttünk a vízen és rengeteg tapasztalattal és új tudással vághattunk neki a versenyek.

A verseny első napján a legnagyobb ellenfél a 36 fok és a napsütés volt, amit a szél hiánya sem enyhített. Sajnos a szombati napot futam nélkül fejeztük be, ami nagyon sokat kivett mindenkiből. A verseny második napján már reggel a vízen kezdtünk egy remek 13-15 csomós északi szélben, ami a nap folyamán folyamatosan gyengült és forgott át keletire majd végül délire.

Az első futam felemás eredményeit követően a második futamban Áron és Csani sajnos korai rajtosak voltak, így ők azon a futamon nem indulhattak el, ami végül pozitívan hatott a két fiúra, mivel a harmadik futamban Áron a 19-ik helyen futott be, míg Csani megszerezte élete első futamgyőzelmét! A versenyen a sikerek sorozata itt nem állt meg, hiszen Dávoti Tamara a zöld csapatban 6. helyen végzett, míg Bartos Betti a zöld flottában megnyerte a versenyt!

A csapat másik két lány tagja Laczkó-Tóth Viki és az egy hónap kihagyásból visszatérő Sinclar Noelle számára kicsit kevésbé sikerült fényesen, dacára a lelkesedésnek és kitartásnak, amit a lányok tanusítottak a verseny és az edzőtábor folyamán. Összeségében nagyon pozitívan jöttünk haza a verseny után, rengeteg tapasztalattal és sok új baráttal gazdagodva.

Köszönjük a beszámolót edzőnknek, Viktornak!

fotók: Cserta Gábor/BYC 1912