fbpx

Optimist Eb negyedik nap

OP_EB_1.previewAz Európa bajnokság 4. versenynapján annyi új dolog történt csupán a már megszokottakhoz képest, hogy a verseny rendezői egy órával korábbra, 11-re hozták előre az első futam rajtidejét.

 

 

 

Hasonló szélviszonyok vártak ránk a kikötőbe érkezve, mint előző nap. Napsütés, 3-4 Bft-os északi szél. Az edzői megbeszélést követően rövid eligazítást tartottunk a gyerekeknek, még egyszer felhívtuk a tegnapi hibákra a figyelmet.

A forgolódós szélben végül két futamot sikerült rendezni, amiben ismét jó magyar eredmények születtek .A mai napi szereplés meghatározó volt, hiszen az időjárás előre jelzés nem sok szelet ígér az utolsó két napra. A mezőnyben egyébként óriási keresztbe verések vannak. A görög srác, aki jelenleg vezet egy Ocs-el, egy 20. hellyel kezdte a mai napot.

 

A mieink közül Jonatánnak sikerült össze szednie magát és nagyon jól vitorlázva 9., valamint egy remek második helyezést szerzett, amivel máris a 17.helyre lépett előre.

Balázs 5.-nek fordult az első futam kreuzában, de sajnos a befutóban visszaesett, így 9. lett. A következő futamban a rajtot követően a pálya bal oldalát vitorlázta mind a kétszer, de sajnos ez nem bizonyult jónak, 39. lett. Így Balázs az abszolút 5. helyen áll.

Zsombor is hasonló taktikával versenyzett, de sajnos a rajtjai még mindig nem sikerültek. Hasonló pozíciókban ért fel a bójához (20-25), sőt a második futam hátszelében egészen a 6. helyre lépett előre,de a befutót elrontotta, így 29,21 helyezésével a 38.helyen áll.

 

Jelenleg a parton várjuk a szelet és a 8. futamot.

Holnap van az utolsó nap, a csapat szombat reggel indul haza Balatonfüredre, amit már nagyon vár mindenki.

 

 

 

Miki