fbpx

Optimist edzőtábor Portoroz – Zsófi beszámolója

Optimist csapatunk az őszi szünetet Portorozban töltötte, az optimist osztály őszi edzőtáborban. Edzőnk, Zsófi beszámolója:

Anna, Hanna, Sasi, Bulcsú, Buda, Dávid, Olivér, Peti és Soma már második, harmadik edzőtáborukat töltötték itt, Panni, Zóra, Miska pedig első tengeri élményeikkel gazdagodtak. Az öt tervezett edzésnapból négy nap tudtunk vitorlázni, alapvetően kis szelekben. Első nap mindenki a saját csapatával, edzőjével dolgozott, hogy a Specialized Kupa utáni kis pihenő után újra felvegyük a ritmust. Második, harmadik, negyedik nap megérkezett hozzánk Atzemian Vagelis görög edző és az ő irányításával folytatódott a munka.

A gyerkőcök innentől kezdve az idei évi magyar ranglista alapján lettek beosztva 7-9 fős csapatokba, és különböző feladatok kapcsán mindig új edzőpárostól tanulhattak. Az egyetlen szélcsendes nap pedig három nagy csoportba osztva focibajnokság, erősítés, valamint capture the flag csapatjáték volt a porondon. Természetesen nem maradtak el az előadások sem, na persze nem úgy mint a suliban. Vagelis személyisége elvarázsolta a gyerekeket, mind a vízen, mind a parton igen kreatív programokkal készült, segítette az edzők munkáját, így nemcsak a gyerekek, de az edzők szempontjából is hasznos hetet zártunk.

Utolsó nap ismét mindenki saját csapatával dolgozott, majd két közös futammal zártuk az edzőtábort. Mindeközben Bende kapott egy meghívást a Calabria Reggio Mediterranian Cup-ra Olaszországba, Chiara pedig a Garda-tavon versenyzett.

Friss hír: Bendegúz 4. lett a Olaszországban! 😊

Szívből gratulálunk!