fbpx

Optimist Ranglistaverseny – Edzői beszámoló

Demjén Olivér bronzérmes lett Keszthelyen, Lackó Sára nyerte a lányok versenyét és serdülő ezüstérmet nyert. Edzőnk, Szalontai Bence beszámolója következik.

3 napot töltöttünk Keszthelyen az idei negyedik OP ranglistaversenyen. Jó hangulatú, meleg hétvége volt, 5 sikeres futammal. Pénteken kezdődött a verseny 104 indulóval, köztük 4 osztrák versenyzővel. Északias, 3-8 csomós szélben teljesítettünk 3 futamot. Sasi és Oli is begyűjtött 1-1 futamgyőzelmet és a többi helyezésük is TOP 5-ben volt, így első és második helyről várták a második napot. Eredményesen vitorlázott még Soma és Buda is, valamint Dávidnak, Hannának és Pais-Hank Olivérnek is volt TOP 10-es helyezése. Kiválóan kezdett Chiara, vezette az első futamot, valamint 3. helyen állt a következőben, de a bírók érthetetlen módon 1-1 sárga zászlót adtak neki, így ki kellett állnia második futamból, azonban az elsőt így is 9. helyen fejezte be. Zsemle Ádi villantotta meg még tehetségét két 10 körüli helyezéssel az első versenynapon.

Szombaton friss szél fogadott minket, amiben 2 futamot vitorláztunk, utána már nem lehetett ésszerű pályát rakni. Olivér magabiztosan versenyzett, egy harmadik és egy második helyet szerzett. Sasi kicsit megilletődve, de még mindig az élmezőnyben volt. Soma és Buda hozta az átlagát, de mindkettőjük begyűjtött 1-1 kiesőt is. Hanni ment egy 10. helyet, ami jól jött neki a végén az összesítésnél. Chiara nagyot küzdött, célja volt, hogy visszaverekedje magát a mezőny első felébe, amit sikerrel teljesített! Szonja versenyzett kiegyensúlyozottan folyamatosan javuló teljesítménnyel vitorlázott.

Összesítésben Olivér bronzérmes lett abszolútban és az ifik között is, Sasi első lett a lányok között, valamint ezüstérmes a serdülő mezőnyben. Hanni 4. helyen végzett a lányok versenyében. Soma 12., Buda 14. helyen végzett.

Jövő héten bajnokság, találkozunk a BYC-ben!

Hajrá BYC!