fbpx

Optimistes csapataink a Ranglista és Nádas Kupa versenyeken

Sűrű napokat él mostanában a BYC Optimist flottája. Még ki sem hevertük a Csoki Kupa Ranglista verseny – 2.  fáradalmait Balatonföldváron (július 1-3.), ahol az A, és B csapatok versenyeztek, majd rögtön következett a Nádas Kupa – 3. verseny Alsóörsön (július 6-7.) ahol a B és C csapatok álltak rajthoz a folyamatosan erősödő hazai mezőnyökben.

A fáradtságot nemcsak a versenyeken teljesített futamok száma  (7 + 5), hanem az extrém meleg időjárás is fokozta, ahol napi 4 – 8 órát kellett a gyerekeknek a vízen tölteni versenyzéssel, vagy éppen várakozással a következő futamra. Mindkét helyszínt „lábon” vitorlázva közelítettük meg,  amikor nagy szerencsénk volt a széllel, ugyanis a Balatonfüred – Földvár úton 15 – 18 csomós É – i, majd az Alsőörsre való átvitorlázáskor 12 – 15 csomós Ny – i szélben volt lehetőségünk a hátszelezés technikáját, és a hullámvételt gyakorolni.

Ez most egy nehéz, de nagyon hasznos időszak a gyerekek éves felkészülésében, amit  a szélviszonyok, valamint a létszámában (Csoki kupa 108, Nádas Kupa 80 induló) és minőségében is javuló hazai optimist mezőnyök biztosítottak a résztvevőknek. A ranglista versenyek aranycsoportjának majdnem az 50%-a  indult el a Nádas Kupa Fehér csoportjában, ami ismét bizonyítja a két versenyrendszer életképességét, és a hazai versenyek színvonalának emelkedését. A Zöld csoportokban versenyző fiatalok fejlődése így felgyorsult- remélhetőleg az emelkedő színvonal nem veszi el a kedvet a versenyzésbe most bekapcsolódó fiataloktól  sem-, és a kiélezettebb verseny helyzetek csak megerősítik, nem pedig csökkentik a zöldek versenyzési kedvét.

Clubunk fiataljai teljesítették a tőlük elvárt eredményeket. Bár most nem értünk el kimagasló helyezéseket,  mivel az EB – n szereplő válogatott versenyzőink a földvári verseny előtti éjszaka értek csak haza, illetve a VB-n szereplő jelenlegi legjobb versenyzőnk már elutazott a VB-re. Következtetésként megállapíthatjuk, hogy a hazai élmezőnyhöz, vagyis a nemzetközi programhoz kapcsolódott csoporthoz jelenleg csak egysoros csapatunk tartozik, de a mögöttük felsorakozó A, B és C csapatokban vannak tehetséges fiataljaink, akik a hazai tapasztalatgyűjtés szintjén vannak, és itt megállják a helyüket a hasonló felkészülési lehetőségekkel rendelkező társaik között.  Az éves verseny programunknak még csak a felénél tartunk, így az elmúlt 1 hónap munkájának az eredményét majd az előttünk álló versenyek eredményéből vonhatjuk le.

Gratulálunk az A és B csapatos versenyzőinknek akik a Csoki kupán az Arany csoportban végezetek, illetve Laczkó Sárának, aki itt a lányok versenyében a 21/4 helyen végzett. A Nádas Kupa Zöld csoportjában kiemelkedő teljesítményt nyújtott Bartos Betti, aki az újoncok versenyében a 3. míg Kovács Áron ugyanebben a csoportban a 4. helyen végzett. A többi versenyzőnk eredménye a mellékelt eredmény listákon tekinthető meg.

Giba

Eredmények