fbpx

Optimisteseink Koperben – edzőnk, Bence beszámolója

Koperben folytatódott az idei válogató versenysorozat az OP-s csapatnak. Bende remek hajrával 5. lett a legjobb magyarként, Bányai Attila 10., Sasi és Hanni a serdülő lányok között álltak dobogóra, ezüst és bronzérmet szereztek.

Hasznos 4 napot töltöttünk a hosszúhétvégén Szlovéniában. Egy nap edzést követően 3 napot versenyeztünk, jó körülményekben. Szerda esti érkezés után, csütörtökön mentünk vízre 6-10 csomó között DNY-i szélben, bő 4 órát vitorláztunk. Jó hangulatban, nagy motivációval dolgozott a csapat 7 versenyzője (Chiara, Sasi, Hanni, Bende, Olivér, Dávid, Soma). Sebességgel, hajókezeléssel foglalkoztunk, majd jöhettek a futamok a többi magyar csapattal.

Csütörtökön már a verseny kezdődött, több mint 110 nevezővel, köztük közel 30 magyarral. A mezőnyt két csoportba osztották, így vágtunk neki a koperi öbölnek. Sajnos az előrejelzés nem volt túl biztató, de a rendezők nagyon elszántnak tűntek – kicsit talán túlságosan is. Az első futamok rendben lementek, bár nagyon hosszúra sikeredtek, le is gyengült teljesen a szél. A másodikra már csak a pirosaknak volt lehetőségük, a kékeké maradt szombatra. Dávid mutatott szép kezdést, 11. és 13. helyével jól indította a regattát. A többiek megszeppenve kezdtek, nem találtuk a helyünket a pályán, de nem is volt nagyon szél.

Hétvégére jobb időjárást mondtak és szerencsénk is lett, 3-3 futamot sikerült rendezni. Végig ÉNY-i 10-15 között szél fújt. Jobban is ment ez nekünk, magukra találtak a fiatalok és szépen lépdeltek előre a listán. Bende és Attila 2-2 futamot is nyert, de a többiben is a győzelemért küzdöttek. Remek hajrával végeztek a TOP10-ben. Dávid végig egyenletesen vitorlázott, megérdemelten végzett a 19. helyen, legjobbját az utolsó futamra tartogatta, ott 7. lett. Soma és Olivér kicsit hullámzóan teljesített, kiváló meglátásaik mellé egy-egy gyengébb futam is becsúszott, de ez nem von le semmit tehetségükből. Chiarának most nem jött ki úgy a lépés, de ő is vitorlázott egy 8. helyet. Sasi szuperül versenyzett, bátran rajtolt és többször is első 10 között vette az első bóját. Összeségében a 45. lett és a serdülő lányok között felállhatott a dobogó második fokára. Hanni ügyesen teljesített, többször ment jó helyen, szépen vitte a hajót. Ő is dobogós lett, a serdülő lány bronzérmet vihette haza.

Eredmények:

http://www.jadrokoper.si/wp-content/uploads/2018/03/20180318-Koper-Europa-Cup-Results-Optimist.pdf

Nagyon jó hétvégénk volt, sokat léptünk előre, következik két hét múlva a Gardameeting!

Hajrá BYC!

Szalontai Bence