fbpx

Optimistesek Palicson

Palic1Az elmúlt hétvégén a feltörekvő magyar opésok a szerbiai Palicson, a vajdasági magyarok lakta kisvárosban immár 4. alkalommal megrendezett SEEOOC kupán vettek részt.

 

A 11 fős magyar csapatból kilencen (a sparis és a fűzfői csapat) már csütörtök reggel elindult, bízva a kora délutáni edzés lehetőségében, amit sajnos (a megnyitóval együtt) elmosott az eső. Míg a két byc-es lány versenyző kicsit később érkezett meg, de sokat nem veszítettek az időjárás miatt.

Péntekre azonban az eső nagy része elvonult (legalábbis azt hittük) így nagyon jó szélben négy gyors, pörgős futamot meg is rendeztek, melyekről általánosságban elmondható, hogy a magyarok jól szerepeltek, sőt a sparis Takácsy Lilla a nap végén az előkelő 2. helyen (pontazonossággal az elsővel) szerepelt.

Némi üröm is volt az örömben, ugyanis a magyarok begyűjtötek pár korai rajtot, némi 720-as büntit, óvást és technikai óvást is osztályszabály elleni vétség miatt. Ez utóbbit sajnos Lilla kapta, de az óvástárgyalásból pozitívan jött ki, hisz csak +3 büntipontot kapott a teljes kizárás helyett. A sparis csapat szombat reggel Dani vezetésél lázas svert-mericske-evező kikötésbe kezdett eleget téve az osztályszabály követelményeinek. Amit így utólag nézve is meglepő, de nem szabálytalan volt, hogy ellenőrizték.

A csütörtökön elmaradt megynitó péntekre tevődött át, ahol magyarul is köszöntötték a versenyzőket.

A többség a szombati napnak erős javítási szándékkal indult neki.

Az elvonultnak hitt felhőzet a szombati napon sajnos visszatért és ismét eleredt az eső, dörgött villámlott, kis jég is esett, így ezen a napon a büfébe és a hangárakba voltunk beszorítva, egész nap.

A klubba csak este tértünk vissza, ahol egy kis műsorral, valamint tombolával várták a versenyzőket.

Az esti program egyik része mondjuk úgy hogy egy „ki mit tud” műsor volt, ahol Veenstra Jelmer és Tóth Marci duóként, míg Korchmáros Sára szólóként énekelt. Mindannyian díjazva lettek és egy sárkányrepülést nyertek, melyen vasárnap reggel futamok előtt vehettek részt.

E műsor után jött a tombola, amin a magyarok is nyertek, valamint a fődíjat is megynertük. Veenstra Csenge hozta haza az Ullman Sails opé vitorlát.

Szóval így telt el a szombati nap, s vártuk a vasárnapi lehetőséget a javításokra, a listán való feljebb lépkedésre.

Vasárnap dél körül mentünk vízre a kevergő, leálló szélben és egy futamot sikerült megrendezni, melyben jól mentek a magyarok, de sajnos Lillának nem kedvezett ez a szélviszony, így ő egy kiejtőt ment, mellyel 1 helyet, a 3. helyre csúszott hátra.

Egy második futamot is elindítottak, ráadásul kétszer is, de mindkétszer lelőtték, illetve érvénytelenítették a nagy szélfordulások miatt. Ezáltal 5 megrendezett futam után hírdettek eredményt.

A verseny és maga a szervezés is nagyon jó volt, a feltörekvő csapat biztosan sok tapasztalatot szerzett.

A magyar csapat az országok közötti versenyben a szlovákok mögött, a szerbek előtt a 2. helyen végzett.

A végeredmény 67 indulóból:

3. Takácsy Lilla (lány serdülő 1.) – SVE

7. Tóth Márton – BS-Fűzfő

13. Varga Zsófia (lány serdülő 3.) – BYC

15. Veenstra Jelmer – BS-Fűzfő

18. Wolf Szabolcs (fiú serdülő 2.) – BS-Fűzfő

21. Korchmáros Sára – BYC

22. Neszmély Márk – SVE

27. Oláh Gergely (fiú serdülő 3.) – SVE

29. Ziegler Kristóf – SVE

35. Baticz Belián – SVE

56. Veenstra Csenge – BS-Fűzfő

Gratulálunk a csapatnak!

Hodács Attila és Szalay Dániel