fbpx

Oroszlánok a Detre féle Asso99 Európa-bajnok csapatban

P1020879_sm.previewA 2008-as Kékszalagon ismerkedtünk meg a Detre testvérekkel, egészen pontosan Dojoval, azóta, amikor az időnk csak engedi, megyünk velük különböző versenyeken, különböző hajóosztályokban. Voltunk már Match Race Világkupán Szicíliában, Pénteki Regattán, és Asso99 versenyen is. Július végén a Travemünde Woche keretein belül megrendezett Asso99 Európa-bajnokságra kísértük el őket.

A július 23.-a és augusztus 1.-e között megrendezett Travemünde Woche két Asso99 versenyt foglalt magába. A kétnapos Német Bajnokságot és a háromnapos Európa-bajnokságot. Az előbbi jó felkészülésnek ígérkezett a kontinensviadalra, így azon is elindultunk. A verseny vasárnap kezdődött, a csapat szombaton éjjel érkezett meg, emiatt a reggeli összeszereléssel megcsúsztunk, így az első két futamot kénytelenek voltunk kihagyni, és a harmadikon is csak pár perc hátránnyal tudtunk elrajtolni. A hétfői három futam azonban megfelelő alkalmat biztosított az összeszokásra, folyamatosan javult a csapat, az utolsó futamot már technikai problémák és egyéb hibák nélkül magabiztosan nyertük, így bronzérmesek lettünk. Másnap, kedd reggel kezdődött az Európa bajnokság, amin már Luitpold Bajor herceg is indult. Mivel kedden nem volt szél, az első futamra szerdáig kellett várni. Az up and down típusú pályán három futamot rendeztek aznap, ebből kettőt megnyertünk, az utolsóban egy szélfordulót jobban használt ki a Vadnai Tamás kormányozta BMW csapat, így ott másodikak lettünk. Látva a mezőnyt, utolsó nap úgy hajóztunk ki, hogy tudtuk, csak a másik magyar csapatra kell figyelnünk. Öt pörgős futamot bonyolított le a német rendezőség, az első négy során hol nagy párharcot vívva honfitársainkkal, hol kicsit simábban, de mindig megnyugtató előnnyel nyertünk, ezért az utolsón már el sem kellett indulnunk. Így hat első hellyel és egy második hellyel megnyertük az Eb-t.

Az öröm és az elégedettség nagy volt, a magyar himnuszt hallgatni a dobogó legfelső fokán nem mindennapi érzés, de sokáig persze nem pihenünk, mert az augusztusi bajnokságon újra megmérettetünk.

Oroszlán Gábor „Manó”