fbpx

Öt futam után orosz egység vezet a Dragon Európa-bajnokságon

Balatonfüred, 2018. május 31. – Jelesre vizsgázott Balatonfüreden a vitorlás Dragon Európa-bajnokság szervezői és rendezői gárdája: a harmadik versenynap után már öt futam zajlott le, ami azt jelenti, hogy érvényes az évad legkiemelkedőbb hazai rendezésű nemzetközi vitorlás világversenye a Balatonon.

Pedig az időjárás nem fogadta igazán kegyeibe a résztvevőket. Szerdán már reggel kilenc órakor elhangzott a negyedik futam figyelmeztető jelzése, mert félő volt, hogy később a reggeli gyenge szél is felszívódik. Szerencsére nem így történt, és délután két óráig a forgolódó keleties szélben két teljes értékű futamot lehetett tartani.

Az élen komoly változás következett be: az eddig vezető – és a magyar bajnokság nemzetközi győztesének járó trófeát elnyerő – orosz csapatot  korai rajtja miatt kizárták a versenyből. Ezzel Dmitrij Szamohin hajója visszaesett a negyedik helyre. Az első helyen öt futam után egy másik orosz egység áll: Anatolij Loginov, Alekszander Salagin és Vagyim Statszenko hármasa. Őket a német – de monacói színekben versenyző – Jens Rathsack hajója követi alig egy pontos hátránnyal.

A magyar hajók is értek el részsikereket. Az első futam legjobb amatőrjének bizonyuló Tenke Péter a negyedik futamban az első bójánál még harmadiknak fordult, de innen sajnos visszacsúszott a 14. helyre. A legjobb magyar hajó a Johanna (Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly) a 11. helyen áll.

A verseny csütörtökön délután újabb futamokkal folytatódik, a záró nap a péntek lesz.

Eredmények itt: https://bit.ly/2skmlNX

További részletek folyamatosan az EB angol nyelvű website-ján és a Facebook-on.

A Dragon Európa-bajnokság rendezése csak támogatókkal és kiváló partnerekkel lehetséges. Ezért a szervezők e helyütt is köszönetet mondanak a versenyt támogatóinak és partnereinek: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Marinepool, Novofer Zrt., Dell EMC, Quantum Sails, Homola Pincészet, Szt. Donát Pincészet, Kreinbacher Birtok, Öregtanya, Hotel Silverine, Balatoni Hajózási Zrt., Live PR, SailingBooks.hu valamint Hungária Yacht Club és Magyar Vitorlás Szövetség.

 

További információk:

A Dragon Európa-bajnokság honlapja: www.dragoneuropeans2018.hu

Közösségi média: https://www.facebook.com/dragoneuropeanshungary

e-mail: hello@dragoneuropeans2018.hu