fbpx

Öt ponton múlt

KareRekaSajnos nem sikerült a kvótaszerzés Karé Rékának. Ma Boltenhagenben a női Laser Radial világbajnokságon az utolsó két futamra került sor.  Sajnos Karé Rékának nem sikerült olimpiai indulási jogot szereznie. Nagyon kevésen múlt.

Reggel halasztással indult a nap, mert nem fújt a szél. Déltájt hajóztak ki a mezőnyök, miután feltámadt a tengeri szél. A tizenegyedik futamban nagyon nem sikerültek a dolgok Rékának az Ezüst csoportban és csak a 48. helyen ért célba, ami a legroszabb helyezése lett a világbajnokságon. Hiába lett kieső, visszakerült helyette a sorba egy korábbi 43. helye. Ezzel az Ezüst csoportban visszacsúszott a 12. helyre. Az utolsó, a tizenkettedik futamon már ismét jól vitorlázott és 7. lett. Ezzel előre került az összetett 8. helyre, ám sajnos előtte maradt három olyan nemzet laserese, akik még eddig nem kvalifikálták magukat az olimpiára.

Tekintve, hogy az Ezüst csoportban maradottak számára csak három indulási jog maradt, Magyarország és Réka éppen lemaradt az olimpiai indulás lehetőségéről. Egy halvány esély maradt egy óvási szituáció révén, ami a 6. helyen végzett Virgin-szigeteki Roller Mayumit sújthatta volna. Ám ezt az óvást a versenybíróság elutasította.

Sajnos ezen az utolsó napon az észt (1., 19.) és a perui (11., 11.) versenyző túl jól ment. Réka végül a perui mögött 5 ponttal maradt el az összetettben. Ennyin múlt mindössze.  Karé Réka nagyot hajtott az elmúlt fél évben, sokat fejlődött és sok futamban jól vitorlázott a vébén. Megérdemelte volna sikert!

A másik magyar versenyző, Héjj Viki az utolsó napon nem teljesített futamot és az Ezüst csoportban a 60. helyen végzett.

Eredménylista – előzetes végeredmény Ezüst csoport 12 futam után (pdf)

Az új női Laser Radial világbajnok a litván szinekben versenyző Gintare Scheidt lett. A dobogósok: Lijia Xu Kínából és Sari Multala Finnországból. A perth-i világbajnok holland Boouwmeister ötödiik lett.

Az Arany csoport eredménye a verseny honlapján:
http://www.laserworldchampionship.com/fileadmin/medialib/dokumente/Regatta/Laser_WM_2012/after_12_races_gold.pdf

Forrás: Hunsail