fbpx

OTP Junior – BYC kupa 2014 – ahogy Bigi látta 420-as egységeinket

2014_09_20_LEC_0012Idén az utolsó ranglista versenyt a szokásokkal ellentétben nem Fűzfőn rendezték, hanem a BYC rendezte meg a Laser EC-val azonos időpontban. Az elmúlt időszak özönvízszerű esőzései után kifejezetten jó érzés volt a nyári időszakot visszaidéző napsütésben vitorlázni. Sajnos a szélviszonyok is a legszebb augusztusi napokra emlékeztettek annak minden jellemzőjét felidézve.(Leállás, elforgás, csak egy oldalon fújó szél…) Igazán nehéz körülmények voltak mind a verseny rendezőinek mind a versenyzőknek egyaránt, az alkalmazkodás és kicsit bátrabb (kockázatosabb?) vitorlázás volt a kulcsa a jó eredmény elérésének.

A 420 csapatot Kiss-Zink(BYC),Takácsy(SVE)-Varga (BYC) és Roznár-Pintér(RIVE) egységek képviselték ezen a versenyen.

A legrutinosabb egység (mely két klub összefogásának köszönheti létrejöttét) hozta azt a teljesítményt, amiért Marcell a Spariból és én úgy gondoltuk, hogy a lányoknak érdemes együtt menniük. Egyenletes vitorlázással a dobogóra állhattak, Ők minden versenyen esélyesként állhatnak rajthoz és ezt be is bizonyították. Futamot ugyan nem nyertek ezen a versenyen, azonban most is,mint minden alkalommal maximális koncentrációval és motivációval versenyeztek,ez által példaképek lehetnek a fiúpárosok számára is.

A rutin szempontjából soron következő csapat a Katica és Niki, akik a bajnokságon elért halványabb eredményüket szerették volna feledtetni. Ez részben sikerült is, mert a kiemelkedő cirkálószakasz sebességükkel elért helyezésüket a hátszélben nem mindig tudták megtartani. Sajnos volt, hogy vezető helyen nem találták meg a jó szögeket és estek vissza jelentősen, de a verseny végére összeállt ez is és nemcsak, hogy tartották a helyüket, hanem jöttek is előre a mezőnyben.

Domi és Leon felé az elvárás az volt, hogy folytassák a folyamatos fejlődést és közelítsenek a mezőnyhöz méterben és tudásban egyaránt. Ők túl is teljesítették az elvárásokat, mert a cirkáló jelhez már nem a mezőny legvégén értek fel, sőt hátszelekben is voltak nagy pillanataik. Elmondható az, hogy megint tettek egy lépést előre. A jelentős javuláshoz azonban nagyon sok munka kell még, de a srácokban meg van az akarat és motiváció a fejlődéshez, de van idejük, mert ők a mezőny legfiatalabb párosa.

Azt gondolom, hogy az idei évben Katicáék és Domiék is jelentőset léptek előre önmagukhoz képest, az idei vitorlafejlesztéseinknek is köszönhetően (mindkét egység Quantum vitorlát használ). Jó sebességgel, kellő magabiztossággal állhatnak oda versenytársak mellé, azzal a tudattal, hogy a technikai feltételek megvannak a jó eredmény eléréséhez.

Igaz az nem mindegy, hogy gyorsan jó vagy rossz irányba megy az ember;-)

Gratulálok az egységeknek a teljesítményükhöz.

Bigi

byc_kupa végeredmény