fbpx

OTP Junior Magyar Köztársaság Utánpótlás Bajnokság összefoglaló

OB vege

Augusztus 17-én vette kezdetét a 2011 évi OTP junior utánpótlás országos bajnokság a felméréssel, vitorla pecsételéssel. Összesen 202 egység érkezett a versenyre 470, 420, Laser Radiál, Laser 4.7, Cadet és Optimist hajóosztályokban. Oroszországból, Görögországból, Szlovákiából, Csehországból és Szlovéniából érkeztek versenyzők, hogy összemérhessék tudásukat a hazai versenyzőkkel.Az első három versenynap egyáltalán nem lehetett futamot rendezni, hiszen kánikula volt és alig mozdult meg a levegő. A verseny második napján ugyan délután volt némi remény a szélre és így a versenyzésre, de egy erős vihar sajnos még a rajteljárást is félbeszakította és a rendezők azonnal a partra rendelték a mezőnyt. Szerencsére mindenki ép bőrrel megúszta az olykor 80 km/h-s viharos szelet és nem keletkezett se személyi, se komolyabb anyagi kár néhány vitorlaszakadáson kívül. A rendezők, az edzők és a vízimentők remek munkát végeztek.

A negyedik napra már előrébb hozták a rajtot és meg lehetett rendezni két futamot, de 11 órára a szél elállt és nem lehetett további futamokat rendezni. Délután már nem volt szél és a rendezőség arra kényszerült, hogy másnap még korábbra hozza a rajtot, hogy a reggel fújó keletiben még beleférjen az érvényes bajnoksághoz szükséges két futam, így az első rajtot 8 órára tették. A verseny utolsó napján viszont a szél sajnos nem fújt, pedig mindenki tettre kész volt. Amikor elkezdett egy kis szél lengedezni, az sok irányból és nem elég egyenletesen fújt ahhoz, hogy abban versenyt lehessen rendezni.

f_0

Az 5 nap alatt tehát végül 2 megrendezett futam alapján nem lehetett bajnokokat hirdetni, csak verseny győzteseket.

470-ben Győrffy Bálint és Lillik Ákos nyert Kiss Viktor és Szigeti Maxim, valamint Gond Gergely és Bors Máté előtt a 12 egységet számláló mezőnyben.

420-ban Földesi Péter és Borsos Dániel nyerte a versenyt, bár csak 1 ponttal Bagyó Áron és Munka Márton, valamint Mészáros Laura és Kratzl Anna előtt a 13 indulóból.

Radiálban Bathó Péter győzedelmeskedett, mögötte 2 ponttal lemaradva második Rozsnyai Domonkos, míg Haidekker Zita a harmadik helyen végzett 9 ponttal a 28 tagú mezőnyben.

Laser 4.7-ben Vadnai Benjámin mögött egy szlovén versenyző lett a második Radman Marko személyében, harmadik helyen Huszka Mátyás, míg negyedik helyen Takács Levente végzett a 40 fős mezőnyben.

Cadetben a verseny a Cecc Kupa sorozat része, így érkezett pár cseh versenyző is, de magyar páros végzett az élen Polgár Lukács és Kanyicska Márk személyében. Második helyen Michaela Struncova és Tadeas Hejnic, míg harmadik helyen Borsos Gergő és Hortváth Balázs végzett.

Optimistben szép mezőny gyűlt össze, a 90 hajóból az első helyet Nikol Stankova szerezte meg csehországból, második Vadnai Jonatán, harmadik Gyapjas Zsombor, míg negyedik Szilasi Fábián lett.

UB legfiatalabb

Mind a parti, mind a vízi rendezés szinte hibátlan volt, a BYC kitett magáért, minden nap tombolával és parti programokkal szórakoztatták az ifjúságot. Az egyetlen baj a versennyel a szél volt, arról meg sajnos nem tehet senki. A verseny jó hangulatban telt, sok barátság kötődött és mindenki jól érezte magát, még így a verseny széltelenségével együtt is. Remélhetőleg jövőre több szél lesz és már nem a parton kell majd eltölteni az idejüket az ifjaknak.

Gratulálunk Mindenkinek, további jó szelet!

Számos fotó található a versenyről a galériában, illetve a BYC Facebook oldalán.