fbpx

OTP Junior Utánpótlás Országos Bajnokság – 1. nap

20120730_OTP_00272012. július 30. és augusztus 03. között immár második alkalommal rendezi a Balatonfüredi Yacht Club az Utánpótlás Országos Bajnokságot, melyet a tavalyihoz hasonlóan ismét az OTP Bank támogat. 149 magyar és 25 külföldi versenyző állt ma rajtvonalhoz, hogy összemérhesse vitorlázó tudását. A versenyen összesen 8 nemzet indult, Magyarországon kívül Oroszország, Szingapúr, Franciaország, Csehország, Görögország, Dánia és Szlovénia képviselteti magát Laser 4.7, Laser Radial, Optimist és Cadet hajóosztályban.

Az ünnepélyes megnyitó ceremónia délelőtt tíz órakor a Kisfaludy- színpadon került megrendezésre, mely során köszöntő beszédet mondott Németh József – az OTP Észak-Dunántúli Régió ügyvezető igazgatója, Dr. Bóka István – Balatonfüred Polgármestere, Szoják Balázs MVSZ főtitkár, és Hantó István a BYC elnöke, jó szelet és sportszerű versenyzést kívánva a fiataloknak.

Az első napon remek időjárási viszonyok mellett- észak-keleti, keleti, 15-16 csomós szélben sikerült 3 futamot rendezni mind a négy hajóosztály számára.

Előzetes eredmény, 3 futam alapján: az optimisteseknél Wolf Szabolcs a BS Fűzfő vitorlázója vezet, Halouzka Jakub (YC BRNO) és Szilasi Fábián (Kereked) előtt. Cadett hajóosztályban az első két helyen a THE vitorlázói állnak, Kendeh Lili – Szilassy Borbála vezet a Polgár Lukács – Kanyicska Márk páros előtt, míg a harmadik helyen a BYC-es Fabacsovics Márk – Horváth Boldizsár egység áll. Laser 4.7 hajóosztályban a két szingapúri versenyző Ryan Lo és Bernie Chin áll jelenleg az első két helyen, Vadnai Benjamin (BYC) előtt.

A holnapi napra is hasonlóan kedvező szél várható.

További fotók a galériában és a BYC Facebook oldalán találhatóak.

Optimist előzetes eredmény 3 futam után

Cadett előzetes eredmény 3 futam után

Laser 4.7 3 futam után

Radial előzetes eredmény 3 futam után