fbpx

Ötven év a testnevelés, a sport szolgálatában

Giba 2022. június 15. – én vette át ARANY Diplomáját a Testnevelési Egyetemen.

Nem 50 éve végzett először a TF-en, hanem 1967-ben, akkor a vívó edzői szakon, majd 1971-ben a Testnevelő tanári szakon. Az Almamáter azóta is a szó szoros értelmében az otthonát, az életét jelenti!

Abban az időben (1964) a TF-re bekerülni ugyanolyan nehéz volt mint az orvosi egyetemre, de a bekerülés után olyan életformában volt részük a hallgatóknak, amire a mai napig szeretettel, tisztelettel és büszkén emlékszik vissza. A mostani jubileumi diploma átadáson egyik évfolyamtársuk előre készült, és a beszéd helyett egy közel félórás fotó albumot vetített le nekik. Itt látták újra és emlékeztek vissza azokra a fantasztikus tanáraikra, évfolyamtársaikra, akik az elmúlt 50 év sporttudományában és versenysportjában meghatározóak voltak, akik a mai napig a példaképeik és büszkék rájuk!

Giba azóta sem hagyta el a Testnevelési Egyetemet, hiszen a BA Vitorlás Szakedző képzését szervezi és tanít, előadásokat tart, valamint igyekszik továbbadni a rá bízott fiatal vitorlázók, és az őt követők számára azt az egészséges életmód szemléletet, amit itt tanult meg és sajátított el.

“Az 50 éves diplomát nem kitüntetésnek, hanem egy küldetésnek tekintem, amit szeretnék folytatni addig, amígerre képes vagyok és amíg lesznek követőim!” – mondta Giba