fbpx

Pákozdi Csata Emlékverseny és Sirály kupa

Pcsata-kalozKét verseny is zajlott a hétvégén Agárdon. Minden tavasszal Agárdon kezdi meg a szezont a kishajós vitorlázó társadalom, s mára már az is hagyománnyá vált, hogy az utolsó versenyek is zömmel a Velencei-tavon zajlanak. Nem volt ez másképp a mostani hétvégén sem, amikor a pákozdi csata emlékére rendezett versenyen küzdöttek egymással finnesek, laseresek, radiálosok, 4.7-esek, optimistesek és kalózosok, akik egyben a korábban elmaradt Sirály kupa elmaradt futamait is most pótolták. A verseny első négy futama ugyanis egyidejűleg a Sirály kupa végeredményét is adta.

Az első napon remek DK-i, 2-4 beaufort erősségű szélben négy futamot sikerült lebonyolítani, melyet vasárnap további kettő követett, akkor már erősen felhős, esős időben, komoly szélben. Az eleinte 5 – 6 beaufort erősségű északi szél a második futamra tovább erősödött, megtépázva ezzel a mezőnyt, s akadt olyan osztály, ahol egyetlen hajó sem tudta teljesíteni a távot, míg a legkisebbeknél,  optimisteseknél is csupán egyetlen versenyző, Soltész Hanna tudott csak célba érni, a többiek feladni kényszerültek a futamot.

A finneseknél minden futamot megnyerve Huszár Géza végzett az összesített lista élén Sipos Péter és Héjj Ádám előtt, míg a kalózosok versenyében Gmeiner István és Kő Tamás bizonyult a legeredményesebbnek. Laser radiálban Haidekker Barbara szerezte meg a győzelmet  Héjj Viktória és Matis Ádám előtt, míg 4,7-ben Virág Zsófia végzett az élen Kiss Betti és Vajnai Zoltán előtt. Laserben Bíró Ákos térhetett haza az aranyéremmel, míg az ezüstöt Csorba Dávid, a bronzot pedig Koncz Tamás vihette haza. Az optimist hajóosztály abszolút győzelmét Soltész Hanna szerezte meg, aki egyben az ifi győzelmet is bezsebelte Csanády Boglárka és Czövek Máté előtt, míg a serdülőknél Erőss Lóránd végzett az élen Németh Domonkos és Körösvölgyi Márton előtt.

Pákozdi Csata Emlékverseny eredményei

 

Sirály Kupa eredményei

Forrás: hunsail