fbpx

Pál Gaszton a Finn Gold Cup-on versenyez az USA-ban

pentek-finnÚjabb két erős szeles futam után továbbra is Wright áll az élen.

Lassan megszokhatjuk, hogy minden nap stabil, élénk szélben zajlanak a futamok San Francisco-ban a finn dinghy hajóosztály világbajnokságán, noha a tagnapi szél valamivel trükkösebb, forgolódósabb volt, mint az előző napiak.

Az élen álló angol Ed Wright,  – aki egy 2. és 5. helyezéssel stabilizálta vezető pozícióját  – és a második helyen állomásozó spanyol Rafael Trujillo, – aki tegnap egy első és egy második helyet tudhatott magának – valamint az őket sorban követő Scott, Le Breton és Railey egyre inkább elszakad a mezőnytől, s tehetős előnyre tettek szert a nyolc futam során.  Az első öt helyen még nyílt a verseny, noha Wright jó tíz pontos előnnyel áll Trujillo előtt, ám az ötödik és hatodik helyezés között óriási pontkülönbséggel találkozhatunk. Railey-t 32 pontos hátránnyal követi a hatodik helyen Gasper Vincec, ami a hátra lévő két futamon és a medal racen már nehezen hozható be. Utánuk azonban ismét szoros küzdelem folyik a 6-12. helyezések között, így továbbra is érdekes futamoknak nézhetünk elébe. Pál Gaszton továbbra is a 60. helyen áll, miután egy 55. és egy 66. helyet szerzett a futamokon.

Még két teljes, nyílt futamon versenyezhetnek az indulók, majd szombaton a legjobb tíz egység számára lebonyolításra kerülő medal race futammal zárul az egy hetes viadal.

 

Eredmények 8 futam után

1 GBR 11 Edward Wright 16 pont
2 ESP 100 Rafael Trujillo 26
3 GBR 41 Giles Scott 33
4 FRA 115 Thomas le Breton 38
5 USA 4 Zach Railey 38
6 SLO 5 Gasper Vincec 70
7 CRO 25 Marin Misura 72
8 GBR 85 Andrew Mills 73
9 GBR 88 Mark Andrews 75
10 AUS 1 Brendan Casey 78

60 HUN 6 Gaszton Pal  396

 

Hajóosztály honlapja.
Verseny honlapja.
Class event blog.
Class Facebook.
Class Twitter.
Class Youtube.
EB  –  MVSZ   OÉB/UB