fbpx

Pál Gaszton és Karé Réka az olimpiai kvalifikációért küzd

Finn Gold Cup 2012, JP Morgan Asset Management Finn Gold Cup, Falmouth, Dingy, ISAF. Day 2Négy futam után Pál Gaszton 39. A még elérhatő hat olimpiai indulási jogért küzdő nemzetek között 7. Négy futam zajlott le ma reggelig az angliai Falmouthban a Finn Gold Cupon, vagyis az osztály világbajnokságán. Az élen három brit versenyző, és közülük is kiemelkedve, biztosan vezet a háromszoros olimpiai bajnok Ben Ainslie.

Pál Gaszton négy futam (39., 29., 43., 46.) után 39., egyetlen hellyel és hat ponttal a török Alican Kaynar mögött, aki most éppen a hatodik, utolsó kvalifikációs helyen van. Előtte nemzetek sorrendjében a már Perth-ben kvalifikációt szerzett nemzetek finnesein kívül lengyel, osztrák, cseh, német és kínai ellenfél van a befutó helyeken. Közülük Piotr Kula (POL), Florian Raudaschl (AUT) és Michael Maier (CZE) sokkal előrébb jár, ráadásul még egy-egy lengyel és cseh versenyző is megelőzi a mieinket. A német Matthias Miller és a kínai Gong Lei 37 illetve 34 ponttal előzi meg jelenleg Gasztont.

Tehát az olimpiai indulási jog megszerzésért a legnagyobb ellenfele a török Kaynar.

Ugyanakkor hátra is figyelnie kell, mert az összetettben közvetlen mögötte van most hat ponttal a norvég Anders Pedersen, illetve tizenöttel a ciprusi Harisz Papadopulosz. Ők is beleszólhatnak még a kvalifikációs helyek sorsába. Rajtuk kívül még indiai, ír, bolgár, svájci és litván pályázó van a mezőnyben, de már hátrébb.

A mellékelt, innen letölthető eredménylista egyik oszlopa segít ennek a helyzetnek az értékelésében.

Zöld színnel jelöltek az olimpiára már kvalifikációt szerzett nemzetek versenyzői, sárgával pedig azok, akik még a kvalifikációra hajtanak, és pirossal a magyarok

A verseny honlapja: http://www.falmouthfinnfestival.com/liveevent/C1

A Hungarian Sailing Team Facebook oldalán Litkey Árpád szövetségi kapitány sorai olvashatók, amelyeket a negyedik futam után írt: http://www.facebook.com/pages/Hungarian-Sailing-Team/315783788478338


A női Laser Radial világbajnokság első futama ma lesz Boltenhagenben. Ott BYC-es színekben Karé Réka küzd az olimpiai a kvalifikációért.

(Forrás: Hunsail)

JÓ SZELET, drukkolunk!