fbpx

Parádés teljesítmény a második Laser ranglistaversenyen is

A BYC kupával egy időben a laseres csapat az MVM flotta bajnokságon vett részt, 9 standard, 19 radial és 47 4.7-es indult a versenyen.

Az első napon csak a Standard és a radial csapat tudott értékelhető futamot vitorlázni. Fiataljaink hozták is az elvárt eredményt. 1, Leon, 2., Ákos, 3. Miki. Kiss Kata a 14. helyen kezdett.

A második napon 3 futamot sikerült befejezni. Az első kettőben gyenge de reális szél volt, a harmadikra erősen megcsappant a szélerő és emiatt rövidíteni is kellett a futamot.

Standardban folytatódott a jó szereplés. Leon , Ákos, Miki mindhárom futamban az első 4 között végeztek. A nap végén Leon állt az élen, míg Ákos a 3. Miki pedig a negyedik helyet foglalta el a listán.

Kiss Kata az első futamban ment egy kiemelkedő 10. helyet. Sajnos a másik két futam nem volt ilyen sikeres.

4.7 csapatunk szinte esélyt sem hagyott a többi versenyzőnek. A nap végén  Sigmond Soma vezette az mezőny 5,1,1 helyezésekkel. Sellei Bence követte Őt azonos pontszámmal 3,2,2 helyezésekkel. A harmadik helyen  Nagy Bende állt  2,4,7 futamokkal. Az összetett ötödik helyén pedig Vida Róza állt 4, 12, 3.

Így a nap végén a top 5-ben 4 BYC-es fiatal szerepelt, a top 10-ben pedig 5.

A harmadik napra ígért frissebb szél nem érkezett meg, így maradt az előző napi számunkra nagyon kedvező eredmény.

Az eredmények mellett nagy öröm volt látni azt a remek teljesítményt amit futamról futamra nyújtott a csapat. Nem ismertek lehetetlent, bármilyen pozícióból előre tudtak jönni. Jól kezelték fejben is a nehéz helyzeteket. Remekül vitorlázott az egész csapat.

Schultz Dani idei első versenyén egyből 10. helyen végzett.

Karina gyengébb kezdés után folyamatosan javulva szerezte meg a lányok között a második helyet.

Szűts Peti 25, Fehérvári Levente (első laseres versenyén) 33, Fehér Zsombi 35. ( sajnos a legjobb futamában volt korai rajtos)

Takács Zsombi bemutatkozásának a napszúrás állta útját.

 

 

Dobogós helyezések:

Std.:       1, Zink Leon

3, Vőneky Ákos

 

4.7:        1, Sigmond Soma

2, Sellei Bence

3, Nagy Bendegúz

 

4.7 női: 1, Vida Róza

2, Kis-Kapin Karina

 

4.7 U16: 1, Sigmod Soma

2, Nagy Bendegúz

3, Vida Róza

4.7 Női  U 16:  1, Vida Róza

 

Csomesz, Qxy