fbpx

Perényi Miki beszámolója az ifi bajnokságról

100_2097.previewVéget ért az Ifjúsági és Serdülő Országos Bajnokság,ahol Gyapjas Balázs ifiben, Vadnai Jonatán pedig serdülőben lett magyar bajnok! Agárdon zajlott a bajnokság amin 11 versenyzővel vett részt opés csapatunk. Igyekeztünk augusztus hónapban minél több napot eltölteni a helyszínen hogy legyen tapasztalatunk rálátásunk a helyszínre. Jómagam is itt nyertem bajnokságot 1995-ben,

A verseny első napján remek időjárás és szél fogadott minket a versenypályán. Ezen a napon két futamot bonyolítottak le É-Ény-i szélben. Zsombor remekül kezdett-futamot nyert és 2.helyezést ért el;Balázs 3.,4. helyezése is jónak mondható bár mindkét futamot vezette…Jonatán az első futamban 2.majd 11.lett.A három válogatott versenyzőt Galgóczy Tomi követte a remek 7.,11. helyezésével. Adél,Gyuri Blanka,Zsófi,Domi, valamint Dana is olyan futam eredményeket ért el amiről tudtam hogy ők ennél sokkal jobb versenyzők.

Második napon rövid halasztást követően kivitték a csapatot. Szél Nyugatiasabb volt mint az előző napon. Egyre jobb szél alakult ki a versenypályán és úgy tűnt,nagyon hosszú napnak nézünk elébe. Így is történt- 4!futamot bonyolítottak le amiben sikerült folytatnunk a remek szereplést. Balázs és Péch Lóri azonos futameredményeket értek el ezen a napon,így ők álltak a lista élén a nap végén. Zsombor az első két futamon 2.,míg a következő kettőben sokkal gyengébben szerepelt. Nagy örömömre Jonatán futamot tudott nyerni,az azt megelőző futamokban viszont nem sikerült jó taktikával versenyeznie. Tomi egy gyenge futam után nagyot tudott javítani és remek 6,6,9. helyezéseivel az abszolút lista 5.helyén állt! Dana remekelt a 4. futamban,aztán ezt három gyengébb futam következett. Azt vettem észre hogy aki követte azt a nagyon taktikus mezőnyvitorlázást,az mindig a mezőny elején tudott vitorlázni. A háromszög pályán teljesített futamok során Sári,Adél,Zsófi,Gyuri és Blanka is javuló teljesítményt tudtak nyújtani,pláne akkor ha jól rajtoltak. Az esti kiértékelést,megbeszélést foci valamint az esti vacsora követte.

A 3.nap már reggel 9 óra után vízre szállt a csapat. Reggel megbeszéltük mire kell ma is odafigyelni- fontos volt ez a mai nap hisz tudtuk 9 futamnál fogunk tartani,amiből azért már kialakulni látszott a sorrend…Utólag elmondhatom:Az egyik legszebb napunk volt az Ob.-n.

Szél Nyugat felől fújt és egyre jobban frissült. Remekül kezdtek a srácok az első futamban- Tomi nyert,Balázs 2.,Zsombor 3.,Sári 12.,Dana 15.helyen ért célba. A többiekre sem lehetett panasz,hisz Domi 21.(aki 2.nak vette a kreuz bóját!),Blanka 19 lett. A taktikán nem változtattunk,némi vitorla állítást viszont eszközöltünk. Második futamot Dana nyerte aminek nagyon örültem,Jonatán 2.lett. Zsófi,Sári,Adél is nagyon jól ráérzett mit is kell a pályán csinálni,ez által jó futameredmények következtek. Balázs fogta a nagy ellenfelét és fél szemmel öccsét is figyelemmel követte. Az utolsó futamban Tomi ismét remek 3.helyet szerzett,amivel bebizonyította hogy az a futamgyőzelem nem véletlen volt.

Sajnos ezt követően már nem rendeztek több futamot Agárdon,de a mi csapatunknak így is a legszebb érmek jutottak két arany,egy ezüst,egy bronz valamint 4.,és 6.helyezéseknek örülhettünk.

Dicséret illet mindenkit a csapatból,első sorban a Bajnokoknak Jonatán és Balázs személyében,de azt gondolom az érmeseinknek – Sári,Dana,Tomi,Zsombor valamint a kisebbeknek – Adél,Gyuri,Zsófi,Domi,Blanka-sincs szégyenkezni valójuk. Mindenkin láttam az igyekvést,az akarást és azt hogy próbálják azt csinálni a pályán amit én kértem tőlük.

 

Eredmények.

 

Gratulálok mindenkinek!

Miki