fbpx

Pörgős évkezdés az ifjúsági csapatoknál

Fiatal versenyzőink a vízen töltötték a tavaszi szünet és a húsvéti ünnepek nagy részét. Giba fényképes beszámolójából kiderül, hogy telt a négy nap a csapatok számára.

Ami ezen a Húsvéti ünnepen történt a BYC ben, az igazi vitorlás klubhangulat, „100 Euros” edzésnapok voltak!

Az RS Feva egységeinket kivéve mindegyik ifjúsági – 29’er, a Laser Radial, a Laser 4,7 és az Optimist A, B, és C csapatunk kihasználta az ünnepeket és a valódi balatoni vitorlás napokat az évkezdésre!  Közben pedig a BYC Bisztró épült, szépült, szinte már érezzük a nyitó koccintás hangját, a finom ételek  illatát és az ízeket! A nagyhajók többsége is bekerült a vízbe, igazi „feltámadás” volt.  Kezd az élet helyreállni;  az életterünk is napról napra nagyobb lett a parton, egyre jobban elfértünk így a járványhelyzet miatti bezártság idején is egymás mellett. A fegyelmezettség egyértelműen jellemző volt a csapatokra és a szüleikre, akik kivétel nélkül maszkot viselve, és a kért távolságot betartva voltak jelen ebben a gyönyörű négy napban.

Az Optimistesek három csapatban folytatták évadnyitó edzőtáborukat, ahol új edző kollégával, Németh Marcival  az élen köszönthettük az újonc C csapatunkat. Az „időjárásfelelős” ezúttal igazán jó munkát végzett, hiszen négy napon át összesen 12 vízi edzés órával azt gondolom, jó teljesítmény, aminek eredményét reméljük hamarosan a versenyeken is le tudjuk mérni!  Igaz, a víz és a levegő még hideg volt, de fiataljaink elszántságát és motiváltságát az elvégzett edzésmunka egyértelműen bizonyítja. Jól vizsgázott az edzők előre egyeztetett koordinációja; a be, – és a kihajózás a sójatérben és a mosdók használatában is elkerülte a zsúfoltságot, tudtunk alkalmazkodni egymáshoz, a magas létszám ellenére is jól dolgozhattunk egymás mellett. A füredi öbölben pedig nagyszerűen elfértünk, minden csapat ki tudta használni az első napi nyugati, majd a következő napok part felől fújó trükkös északi szelét a gyakorlásokra.

Az Optimist A és B csapatok az előzetes tervnek megfelelően minden napot a közös edző futamokkal fejeztek be. Itt a két csapat 20 hajója a különböző felkészültségi szintjének megfelelően tudta „verseny körülmények” között is gyakorolni a napi edzés feladatokat, és így alakultak ki időnként igazán színvonalas csaták a rajtoknál, bójavételeknél és a befutókban egyaránt.

Köszönjük ezeket a fantasztikus napokat a BYC vezetésnek, a fegyelmezett csapatoknak és edzőiknek, valamint Hercsel Erik csapatának, akik közben egyre inkább elérhető távolságot teremtettek munkájukkal a BYC Bisztró megnyitásához! Külön köszönet illeti Junkert Ferenc Optimistes apukát, aki a felkérésemnek megfelelően készítette a mellékelt fotókat az Opti  A, és B csapatok péntek délutáni edző futamairól.

Köszönet mindenkinek a fegyelmezett együttműködésért, további jó szelet és vírusmentes edzés napokat kívánok.

Hajrá BYC!

Giba                                                                            2021. 04. 05 Húsvét