fbpx

Portoroz – Korchmáros Sára tollából…

OP_portorozMárcius 5-e és 7-e között rendezték meg Portorozsban az idei Tavaszi Regattát, melyre 120 Optimist nevezett. Klubbunkból hárman  indultunk, Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor és én, Korchmáros Sára.  Csütörtökön iskola után indultuk Balatonfüredről Szlovéniába. Este tíz körül érkeztünk meg, Nadja néninél aludtunk, Izolán. Rajtunk kívül négy magyar versenyző érkezett Török Petivel, Csébi Hanna Flóra, Előházi Dóri, Péch Lóri és Kerekes Attila. Ők máshol laktak.

Másnap tizenegykor volt az első rajt. A rajteljárás úgy zajlott, hogy négy szín volt: sárga, zöld, fehér és kék. Ezek a színek kettesével egymás ellen indultak. Én zöld voltam.

Pénteken hármas erősségű,  ÉK-i  irányú szél fújt, gyenge hullámzással. Három futamunk volt, amikben még én is elég jól teljesítettem. Az eredményes nap után korán visszaértünk a szállásra, Gyapi finom vacsorát készített nekünk, így tele hassal, hamar mentünk az ágyba.

Szombaton tíz órai rajttal kezdtünk. Gyenge, D-i kettes szél volt, ami eléggé pörgött és ez jól megviccelt minket. Itt már nem voltak olyan jó futamaim, de azért egy tizenhatodik hely itt is becsúszott. Az egy nap rendezhető legtöbb futam volt, ami jelen esetben három. A partraszállás után egy kis tészta-party fogadott minket.

Vasárnap végül nem volt futam, mert a vizen harminc-negyven csomós szelet is mértek, így hamar össze tudtunk pakolni, és fél három körül el is indultunk. Este hétre már itthon is voltunk.

Úgy érzem hasznos volt ez a hétvége, nekem különösen, hiszen minden tengeren töltött órával sokat  fejlődök. Mivel a jövő hétvégén is Szlovéniában versenyzünk, ezért hajóinkat ott hagytuk.

Végeredmény:
Gyapjas Zsombor 7.
Gyapjas Balázs 11.
Korchmáros Sára 59.