fbpx

PROBIO Nagydíj – Németh István Emlékverseny – Füred Kupa One Design verseny

20110911_FredKupa_0031

8. alkalommal került megrendezésre a Füred Kupa nagyhajós pályaverseny szeptember 10-11-én a One Design osztályoknak. A versenyen 8m OD, Elliot770, Scholtz22, Sudár Regatta, Dragon, Asso99, Melges24, J-24 hajók mérték össze tudásukat. A verseny névadó szponzora a BYC belső kikötő felújítását is támogató PROBIO Balatonfüredi Településüzemeltetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság volt.

A regatta a One Designe Trophy egyik állomása is volt egyben, e mellett Németh István emlékét öregbíti, aki a klub kiválóságaként 1955-óta a mai napig tartja a Kékszalag időrekordot.

20110911_FredKupa_0100
A két napos verseny során az időjárás többször mutatta meg szél nélküli arcát: az első nap reggeli halasztással indult, majd a délutáni órákban 2 futamot sikerült lebonyolítani a 3-4 m/s szélben. A második futamot már le kellett rövidíteni, így a szombati nap a korai délutáni órákban befejeződött. A parton lilahagymás zsíros kenyér várta a versenyzőket.

Vasárnap 1 futamot sikerült rendezni a 3-4m/s szélben, amely kora délutánra teljesen leállt, így 13:00-kor véget ért a verseny. Az eredményhirdetésre fél 3-kor került sor, melyen a különféle vándordíjak mellett a Fox Autorent Kft. ajándékait vihették haza a győztesek.
Gratulálunk Mindenkinek!

Fotók: Szántó Áron

Füred Kupa végeredmény.pdf