fbpx

Puláról jelentjük – Optimisteseink a Mikulás Kupán

Edzőnk, Weinber Zsófi beszámolója:

Első nap az előrejelzésnek megfelelően déli nagy szeles, esős idő fogadott minket. A nagy hullámok fotózásával és a forró csokival, teával délig vártunk, majd a rendezőség másnapra halasztott.

Második napunk reggeli vízre szállását az egyre erősebben hulló hó nehezítette meg, így maximum hógolyócsatában tudtak a gyerekek megmérkőzni egymással. Két óra várakozás után vízre szállt a mezőny, kitisztult időben 15-18 csomós északi szélben, mely később gyengült. 3 pörgős futamot sikerült a rendezőségnek lebonyolítani, rendkívül sok figyelmet igénylő, változó szélben.

Bende egyenletes teljesítménnyel 4. helyen állt három futam után. Olivér egy visszafogottabb kezdés után egy 7. és egy 6. helyet is bezsebelt, ezzel 48. Dávid és Soma is többször a mezőny elejében vitorlázva a 108 és 121. helyről várták a másnapi folytatást. A lányok is egyre biztatóbban vitorláztak, Kori a 143., Sára a 148., Chiara a 165., Hanni a 226. helyről várta a másnapi futamokat. Külön gratulálunk Sára második futamban szerzett 2. helyéhez!

Végeredmény