fbpx

Radial Felnőtt VB vége

Szombaton délután 11. futammal befejeződött a radial VB. 12 futamra tervezett versenyen 11 kifogástalan futamot sikerült megrendezni. Végig 15 csomó feletti szélben vitorláztak a versenyzők. Többnyire NY-as szélben zajlottak a futamok. Szélfordulók nem tarkították a versenyt, így előtérbe  került a sebesség.

Fiataljaink teljesítették az előirányzott célokat.

Peti arany csoportos szereplése kifejezetten jó eredmény. A csoportkörben volt két komoly kieső futama, ami  mellett 10-en belüli helyeket szerzett.

Az utolsó napra pihenőt kapott, hogy regenerálódjon egy kicsit a fő verseny előtt.

Kristóf  a verseny végére  összeszedte magát. Neki több időre volt szüksége, hogy hozzászokjon a tengeri viszonyokhoz. A verseny végén ő is pihent egy napot.

Ezt a pihenőnapot úgy kell elképzelni, hogy Peti vitorlájára felkerültek a számok, délután  „újra” felmérették a hajóikat. Természetesen az előző versenyen tökéletes dolgaink nem stimmeltek. Árbocok egyenesítése vitorlaszámok igazítása volt a program.

Vasárnap nevezés, délután pedig vitorlázás a  program.

Kedden kezdődik a számukra fő verseny a Laser Radial Ifjúsági VB. Reményeink szerint Peti ezen a versenyen is az arany csoportban szerez minél jobb helyezést. Kristófnak a tisztességes szereplés a bronz csoport elejét vagy az ezüst csoport végét jelentené.

 

Bízva a sikeres folytatásban: Csomesz