fbpx

Ranglista díjkiosztó 2016

Kedden, november 22-én a Sportok Házában kerültek átadásra a 2016-os ranglista díjak az olimpiai és utánpótlás osztályok versenyzői részére.

A BYC versenyzői szép számmal gyűjthették be az elismeréseket:

Laser Standard hajóosztályban csak BYC-es versenyzőket szólítottak: Edelényi Szabó Viktor, Varga Dániel Kristóf és Vadnai Benjamin kapta az I-II-III. helyezettnek járó díjakat.

A női radiálosoknál Róka Bibi harmadik díjat kapott, míg a 4.7-es, U16-os lányoknál Novák Dorka, az U16-os fiúknál pedig Héjja Marcellt díjazták, míg Almási Zsombor a Laser 4.7 hajóosztály második helyén végzett.

Optimist serdülő kategóriában Bányai Attila első helyet, Nagy Bendegúz pedig a második helyet szerzete meg a ranglistán.

Emellett Bányai Attila elnyerte a legjobb serdülő optimist versenyzőnek járó díjat is, a Dulin Jenő díjat.
Attila az alábbi 2016-os eredményei alapján bizonyult a legjobbnak:
– 2016. évi Optimist Országos Bajnokság abszolút győztese
– Majthényi Zsombor Emlékverseny abszolút 2. helyezett, serdülő korosztály 1. helyezett
– Kékpántlika 1. helyezett
– Caprine Kupa ranglista verseny abszolút 1. helyezett

ba

Kiemelkedő nemzetközi eredményei alapján díjazásban részesült Vadnai Benjamin. Vadnai Jonatán és Varjas Sándor klubtagunk is.

Vadnai Benjamin – Világkupa Miami 22.hely, Olimpiai játékok 33. hely

Vadnai Jonatán – Kieler Woche 4. hely, Laser Standard U21 világbajnokság 1. hely, U19 1. hely; Laser Standard U21 Európa-bajnokság 2. hely, U19 1. hely

Varjas Sándor – Kovács László és Meretei Gáborral egy fedélzeten Soling hajóosztályban 3. helyet szerzett a traunsee-i Európa-bajnokságon.

Gratulálunk minden versenyzőnknek az elért eredményekhez!

Hasonló sikereket kívánunk a 2017-es versenyszezonban is!

Részletes eredmények ITT találhatóak.


A kedd esti díjátadóról a Magyar Vitorlás Szövetség számolt be:

November 22-én közel kétszázan: versenyzők, edzők, szülők jöttek el, hogy kedd este részt vegyenek az idei ranglista-díjkiosztó ünnepségen a Sportok Házában. Aki eljött, nem bánta meg: találkozhatott az idény legjobb utánpótlás és felnőtt vitorlázóival, láthatta az év legsikeresebb magyar vitorlázóit, Berecz Zsombit és Érdi Márit, és megismerhette egy húsz évvel ezelőtti magyar siker, a Hongkong Challenge földkerülő verseny csapattagjait.

Az este egy rövid filmmel indult, amely az elmúlt évad legemlékezetesebb pillanatait foglalta össze.  Ezután dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnökének köszöntője következett, amelyben köszönetet mondott az idei sikereket elért versenyzőknek valamint az őket támogató edzőknek, szülőknek és a Magyar Vitorlás Szövetség munkatársainak.
Holczhauser András főtitkár a száraz számok nyelvére fordította le az idei évet. Megtudhattuk, hogy hány érmet szereztek versenyzőink Európa- és világbajnokságokon, számot adott arról, hogy hogyan sikerült az anyagi erőforrásokat biztosítani és elosztani a lehető legnagyobb sikerek érdekében.

Sükösd Balázs ezúttal nem az MVSz elnökségi tagjaként, hanem egy húsz évvel ezelőtti siker felidézőjeként beszétl. Éppen 20 évvel ezelőtt indult el a MOL Hungaria 1100 hajó a 17 szakaszból álló Hongkong Challenge földkerülő versenyen. Fürstner Józseffel és Weöres Szabolccsal, akik szintén csapattagok voltak, közösen idézték fel a hajó indulásával kapcsolatos emlékeiket.

Ezután már a díjkiosztó következett. A díjazottak listáját itt megtaláljátok, s a galériába feltöltjük minden díjazott fotóit is.

Az egyik díjátadó Berecz Zsombor, Európa-bajnoki ezüstérmes volt, aki a riói olimpián futamot is tudott nyerni. Zsombi néhány biztató szóval buzdította a fiatalokat, hogy miért is érdemes vitorlázni. Többszörös ifjúsági világbajnokunk, az olimpián ugyancsak futamgyőztes Érdi Mári ezúttal virtuálisan volt jelen: online, Ausztráliából beszélt a résztvevőkkel, akik megtudhatták, hogy a legjobb magyar vitorlázónő hamarosan indul a melbourne-i Világkupa döntőn, s utána utazik Új-Zélandra, az idei ifjúsági világbajnokságra.

Az eseményen dr. Kollár Lajos az MVSz elnöke, Holczhauser András főtitkár és Brencsán Ábel az MVSz sportmenedzsere köszöntötte a díjazottakat. A Borbély Ferenc által moderált eseményen köszöntötték a húsz éve földkerülő versenyt nyert MOL Hungária legénységét.

Díjakat és különdíjakat adtak át az említetteken kívül Brencsán Ábel, Dulin Jenő, ifj. Majthényi Zsombor és Rutai István.

Az olimpiai és utánpótlás osztályok ranglista győztesei mellett itt köszöntötték a 2016. évi nagyhajós Balaton Kupa  legjobbjait is.

Forrás: hunsail.hu