fbpx

Quantum Sails – BYC Kupa Utánpótlás Ranglistaverseny

Időpont: 2015.09.11-13.
Helyszín: Balatonfüred
Rendező: BYC

3. nap

Az utolsó nap 10 órási rajtja előtt 10 csomó fölötti szél kecsegtette az Optimist és 420 mezőnyt. Az első futam vége fele azonban már csak 6 csomós átlaggal fújt a szél. Így a versenyrendezőség három 420-as és 2 Optimistes futamot vezényelt le az utolsó napon. A 420-asoknál Szilasi Fábián és Wolf Szabolcs végeztek az élen 3 nap után, míg Optimistben Lászlófy Levente bizonyult a legjobbnak.
Összességében elmondhatjuk, hogy kellemes időben de változó irányú és erősségű szélben versenyeztek a gyerekek a hétvége folyamán, így mindenki megmutathatta erősségeit a változó körülmények között.


2. nap

Gyönyörű napsütésben rajtoltak el a 420-as és Optimistes versenyzők a Quantum Sails BYC Kupa második versenynapján. Az első futamot még átlag 5-6 csomós szélben rajtoltatta el a Versenyrendezőség, a második futamon az átlag szélerősség már csak 4,5 csomó körül mozgott. A szélirány nem volt kegyes a fiatal versenyzőkhöz, hisz állandó forgásban volt, így a nap egy része várakozással telt a halasztások miatt. Három futam után a 420-asok között még mindig a Takácsy Lilla- Varga Zsófia kettős vezeti (SVE/BYC), ahogyan az OP-soknál sem változott a vezető vitorlázó személye, Jeney Máté (SVE) az élen két nap után is.


1. nap

A Balatonfüredi Yacht Club által rendezett Merkantil Laser Európa Kupával párhuzamosan a kisebbek is megmutathatják vitorlás tudásukat a hétvége folyamán. Tizenkét 420-as páros és 97 optimistes versenyző indult neki a borongós első napnak a Quantum Sails BYC Kupán.Az időjárási viszonyok, a gyenge szél miatt az első versenynapon a Versenyrendezőség csak egy futamot indított el, melyet 420-as osztályban a Takácsy Lilla- Varga Zsófia páros nyert meg (SVE/BYC), míg az Optimistes mezőny abszolút győzteseként Jeney Máté (SVE) került ki a párharcokból. Legjobb BYC-esként Nagy Bendegúz futott be a harmadik helyen.


Idén, immár második alkalommal várjuk a BYC Kupán utánpótláskorú Optimist, 420 és Cadet versenyzőket, hogy a eldöntsék a ranglista helyezések sorsát, 2015. szeptember 11-13. között a Balatonfüredi Yacht Club telepén.

Az idei évben külön köszöntjük a Quantum Sails Hungary-t a Quantum-BYC Kupa Utánpótlás Ranglistaverseny névadó szponzoraként! A Quantum Sail Hungary az optimist hajóosztály abszolút első helyezettjének egy Quantum optimist vitorlát ajánlott fel, a 420-as osztály legjobb egységének pedig egy 420-as ponyvát!

Egy kis ízelítő a tavalyi versenyről képek és videó formájában:

BYC Kupa képei 2014