fbpx

Docler Holding Nagydíj – Tolnay Kálmán László Emlékverseny

Időpont: 2012.05.05.
Helyszín: Balatonfüred
Rendező: BYC
Hajóosztály: Nagyhajók

Május 5-én, szombaton rendezi a Balatonfüredi Yacht Club évadnyitó túraversenyét.
A tavalyi évben alapított verseny a kétszeres csillaghajó-olimpikon Tolnay Kálmán László emléke előtt tiszteleg, akit Kékszalag győzelmével és számos bajnoki címével az egyesület legeredményesebb sportolójaként ismertünk.

doclerholding_logo_140x55mm_cmyk

A 2011. évben 35 hajó kapott kedvet a keleti medencében kijelölt, Balatonfüred-Paloznak-Siófok-Tihany-Balatonfüred útvonalat követő, közel 25 kilométeres túra teljesítéséhez. A szép, napos tavaszi időt a folyamatosan frissülő délies szél tette emlékezetessé, amelyben a mezőny egésze alig több mint három óra alatt teljesítette a távot.

Az idei évben  a verseny újra május első hétvégéjére esik, ami egy héttel előzi meg a hivatalos évadnyitó túraversenyt, de ezúttal szombaton kerül lebonyolításra. A versenypályát a siófoki pályajelet követő füredi állomással kívánják a szervezők még inkább Balatonfüredhez kötni. Ez a kitérő szélsőséges körülmények között ideális rövidítési lehetőséget biztosít a rendezőnek.

A megmérettetésre érdemes április 29-ig a VIHAR rendszeren keresztül (http://vihar.grepton.hu/Vihar/Members/CompetitionModify.aspx?id=97) leadni az előzetes jelentkezéseket, ugyanis e dátumig jelentkező, legalább 6 nevezőt felvonultató hajóosztályok az abszolút értékelés mellett külön kerülnek díjazásra. Az ennél kevesebb hajót nevező osztályok a megfelelő Yardstick csoportba kerülnek besorolásra.