fbpx

Építők Kupa

Időpont: 2010.09.10.
Helyszín: Balatonfüred
Hajóosztály: J24Nagyhajók

2010. szeptember 10-én immáron az V. Építők Vitorlás Kupáját rendezi meg a Balatonfüredi Yacht Club. Mára már szinte kihagyhatatlan lett ez az esemény, és hogy miért is, mert együtt van minden ami számít:
Élmény-Csapatépítés-Tradíció-Társadalmi szerepvállalalás-Kapcsolatépítés-Szórakozás.

Élmény
Mert a vitorlázás egy versenypályán összehasonlíthatatlanul más élmény, mint azt a füredi mólón állva, egy vasárnapi ebéd után, fagyival a kézben, nézegetve  a vitorlás hajókban ülőket, gondolná az ember.  25 hajóval együtt tolongani egy láthatatlan, rövid rajtvonal mögött a nyílt vízen, fék és gáz nélkül, lobogó vitorlákkal várni a lövésre, ami után kezdődhet az elemekkel és a versenytársakkal a küzdelem! Az csodálatos érzés, óriási kihívás.

Csapatépítés
Hiszen nehezen található jobb alkalom a kollégák, munkatársak megismerésére, a csapatszellem kipróbálására, erősítésére, mint egy eddig ismeretlen közegben, egy közös célért, összezárva 16 m2-en, „egy hajóban evezni” – de inkább vitorlázni, mert a szél az fújni fog.  A hajóról nincs kiszállás, és a siker csak közösen érhető el. Ezek a hajók egyedül, társak nélkül nem jutnak el a célig. De talán el sem indulnak!

Tradíció
Ebben az évben, egymás után, már 5. alkalommal rendezzük meg ezt a versenyt, ami a rendező, a helyszínt biztosító, legrégebbi és legnagyobb hagyományokkal rendelkező vitorlás egyesület, a Balatonfüredi Yacht Club 143 éves hagyományaihoz képest csak egy porszem, de a mai világban mindenképpen figyelemre méltó. És lehetőséget ad, hogy behozzuk a lemaradást!

Támogatás – társadalmi szerepvállalás
A versenyen történő részvétel egyben támogatás is a BYC utánpótlás korú vitorlázói részére, hiszen a rendezvény teljes bevételét a Klub vezetői kizárólag a gyerekek vitorlás oktatására, eszközeik beszerzésére, versenyeik finanszírozására fordítják. És a támogatás eredménye nem is maradt el. Az elmúlt 3 évben soha nem látott sikereket értek el fiataljaink az itthoni és a külhoni vizeken.


Egyenlő pályák, egyenlő esélyek

A versenyszférában tevékenykedő építőipari vállalatok mindig ezt szeretnék a munkájukban is: egyenlő feltételek között versenyezni az utak, hidak, kórházak építési szerződéseinek elnyeréséért. Hát itt egyenlők a feltételek! Minden csapatnak, aki szeretné megnyerni ezt a versenyt, minden tekintetben teljesen egyforma hajókkal – a rendező által biztosított J24-es típussal – kell vízre szállnia. Itt nem lehet másra fogni! Csak a csapaton múlik a siker! Aztán a túraversenyen, akinek van saját hajója, az hozhatja, és megmutatja, hogy azzal mennyire eredményes.

Kapcsolatépítés
Ma ez sem mellékes, hiszen ez a kötetlen, fröcsögő vizes-verejtékes, egész napos együttlét kiváló alkalmat teremt a résztvevőknek, hogy meglévő kapcsolataikat ápolják, erősítsék vagy akár újakat építsenek. Itt erre sokkal több lehetőség adódik, mint a zárt üvegfalú irodákba bejutni.

Szórakozás – kikapcsolódás
Minden évben van egy kerete ennek a napnak. Idén a 30-as, 40-es évekbe szeretnénk visszajuttatni a résztvevőket. Abba a korszakba, amikor a Balatonon megkezdődött a szervezett versenyvitorlázás, a fiúknál pedig még nem a fecske volt a divat, 1934-ben, amikor először rendezték meg a Kékszalagot, és amikor Amerika füstös kocsmáiban a swing ritmusára bújtak össze a párok.

Az egész napos kihívások után pedig  bőven lesz alkalom zenés, táncos mulatságra, divatbemutatóra.
Akik pedig a versenyvitorlázáshoz még nem éreznek elég bátorságot
Azoknak is lehetőségük lesz az élményszerzésre.  Ők a parti programokon szórakozhatnak, vagy versenyen kívül ugyan, de csodálatos klasszikus fahajókon – a legendás Nemere II-n vagy  a Kékmadáron – ismerkedhetnek meg a túravitorlázással, és a vízről, közelről nézhetik nem csak a csodálatos Tihanyi félszigetet, hanem  kollégáik szereplését is.

További információ: www.epitokkupa.hu

English