fbpx

F18 Világbajnokság – 2011

Időpont: 2011.07.01. - 2011.07.08.
Helyszín: BalatonFüred
Rendező: BYC
Hajóosztály: Formula 18

A verseny:

2011-ben a Balatonfüredi Yacht Club-nak jutott az a megtiszteltetés, hogy a Magyar Formula 18 Osztályszövetség külön kérésére partnerként megrendezheti az F18 Katamarán Világbajnokságot, melyre közel 180 hajóegységet várunk a világ különböző pontjairól.
Az F18-as Katamarán Világbajnokság a vitorlás versenyzés legfontosabb értékeit a lehető
leglátványosabban vonultatja majd fel: a kitartást, az akció-éhséget, a kockázatok kezelését és az innováció szeretetét. Azokat az értékeket, amelyek mentén a Groupama sikeres újrapozicionálása is zajlik.

Az F18 osztály ismertetőjele, hogy a többtestű, rendkívül gyors hajók látványos, gyors és dinamikus futamokban versenyeznek egymással. A dupla trapéz és a bliszter miatt az F18-as katamarán nagyságrendekkel nagyobb vitorlázás élményt nyújt, mint az egytestű hajóosztályok. A verseny hivatalos rendezője a Balatonfüredi Yacht Club, a résztvevők hajóinak tárolását és a versenyzők szállását a Füred Kemping biztosítja, melynek part menti területe tökéletesen megfelel a hajók és felszerelések tárolására. Az előkészületek már az előző évben elkezdődtek, így várhatóan remek szervezésben és kísérő programokban gazdag versenyt rendezhetünk.

Bővebb információt a versenyről és menetéről az F18 VB hivatalos honlapján találhatnak.
(Website: http://2011.f18worlds.com).

English