fbpx

Horváth Boldizsár Emlékverseny

Időpont: 2018.07.22.
Helyszín: Balatonfüred
Rendező: Balatonfüredi Yacht Club

ONLINE HIRDETŐTÁBLA

 

Eredmények:

Abszolút eredmények

Értékelési csoportonkénti eredmények

 

A versenyről:

A hagyományosan a Kékszalagot megelőző vasárnapon megrendezésre kerülő Horváth Boldizsár Emlékversennyel a Balatonfüredi Yacht Club egy utolsó felkészülési lehetőséget kíván nyújtani a tókerülő versenyen induló hajóknak.

Az anno vitorlázókat ingyen gyógyító ortopéd orvos, Horváth Boldizsár életében a vitorlázás mellett a hajótervezés, hajóépítés is fontos szerepet töltött be: három fahajó tervezésében és építésében vett részt, leghíresebb hajója az ADDIÓ 40-es cirkáló volt, mellyel 1959-ben megnyerte a Kékszalagot. „Az ADDIÓ-t 1941-42 között építette Horváth Boldizsár. A terveket Benacsek Jenő készítette és a hajó a Balatonfüredi Hajógyárban épült meg. Horváth Boldizsárnak ez volt a harmadik cirkálója egy 22-es és egy 30-as után. Vízre tétele 1943. április 17-én történt. A hajót 1968-ig – haláláig – használta. Saját, illetve Irma nevű lánya kormányzásával hat bajnokságot és egy Kékszalag győzelmet szereztek.” – írja Dulin Jenő, A magyar vitorlázás története c. könyvében.

A verseny remek alkalom a nagyhajósoknak arra, hogy a Kékszalag előtt még utoljára teszteljék csapatukat, felszerelésüket.