fbpx

BMW Leier Autó Horváth Boldizsár Emlékverseny

Időpont: 2020.07.04
Helyszín: Balatonfüred
Rendező: Balatonfüredi Yacht Club

A hagyományok szerint a Kékszalagot megelőző vasárnapon megrendezésre kerülő Horváth Boldizsár Emlékversennyel a Balatonfüredi Yacht Club egy utolsó felkészülési lehetőséget kíván nyújtani a tókerülő versenyen induló hajóknak. Idén nem közvetlenül a Kékszalag előtt zajlik a verseny, de a rangos esemény előtti utolsó túraverseny lesz a Balatonon.

 

ONLINE HIRDETŐTÁBLA

Versenykiírás és versenyutasítás

Eredmények

Fényképek

Az anno vitorlázókat ingyen gyógyító ortopéd orvos, Horváth Boldizsár életében a vitorlázás mellett a hajótervezés, hajóépítés is fontos szerepet töltött be: három fahajó tervezésében és építésében vett részt, leghíresebb hajója az ADDIÓ 40-es cirkáló volt, mellyel 1959-ben megnyerte a Kékszalagot. „Az ADDIÓ-t 1941-42 között építette Horváth Boldizsár. A terveket Benacsek Jenő készítette és a hajó a Balatonfüredi Hajógyárban épült meg. Horváth Boldizsárnak ez volt a harmadik cirkálója egy 22-es és egy 30-as után. Vízre tétele 1943. április 17-én történt. A hajót 1968-ig – haláláig – használta. Saját, illetve Irma nevű lánya kormányzásával hat bajnokságot és egy Kékszalag győzelmet szereztek.” – írja Dulin Jenő, A magyar vitorlázás története c. könyvében.

A verseny remek alkalom a nagyhajósoknak arra, hogy a Kékszalag előtt még utoljára teszteljék csapatukat, felszerelésüket.

A 29. Balatonfüred-csopaki borvidéki borversenyen az olaszrizlingek között a legmagasabb pontszámot a Gyukli Pincészet olaszrizlingje érte el. Ezt a Balatonbort kapja a NEVEZÉSI AJÁNDÉKNAK minden résztvevő, aki elindul a szombati regattán.

A díjkiosztó után hideg fröccsel és zsíroskenyér-partival várjuk a versenyzőket!