fbpx

J/24 – Melges 24 Flottabajnokság

Időpont: 2017.04.29-05.01.
Helyszín: Balatonfüred
Rendező: BYC

Flottabajnokok a BIG FIVE és a SEVEN FIVE NINE!

Reklámidőben, 3 futammal zárult a J/24 – Melges24 flottabajnokság utolsó napja, így összesen 8 futam alapján, 1 kiesővel születtek meg a 2017-es év első nagyhajós eredményei a BYC-ben.

A mai időjárás is hozta a formáját: az első futamban balra forduló szél az 1-2. futam között tovább fordult, így a versenyrendezőség a pálya elköltöztetése mellett döntött. Végül is ragyogó napsütésben, átlagban 6-9 csomós, 10-11 csomós ráfújásokkal tarkított szélben vitorlázhattak a J/24 és Melges24 egységek.

Remek 3 futam után a díjkiosztóra a délutáni órákban került sor a BYC tető alatt.

A 2017-es J/24 és Melges 24 flottabajnokság dobogós helyezettjei: 

J/24 flottabajnok a BIG FIVE (KYK VSE): Sallai Gábor, Sabján Annamária, Sárközy András, Csányi Máté, Kovács Éva és Bagi Eszter.

2. helyezett: ST. JAMES (KMPVSE): Litkey Farkas, Oroszlán Gábor, Lovas Zsolt, Szántó Mihály, Frigyer Barbara

3. helyezett: a BYC színeiben induló JUKEBOX: Rauschenberger Miklós, Litkey Balmaz, Pécsváradi Ákos, Richter Tamás, Péter Tamás

Melges24 flottabajnok: SEVEN FIVE NINE (DO VSE): Csoltó Ákos, Tomai Balázs, Weöres Botond, Rövid Levente

2. helyezett: I’m Free (BYC): Szentirmai Gyula, Dr. Bödör Gergely, Kaszai-Gátai Botond, Nagy Tamás, Szigethy Maxim

3. helyezett: Syrius (BORA): Tar László, Pesti Gábor, Joó Kristóf Benjamin, Gergely Zsófia.

Gratulálunk mindenkinek!

A J/24 hajóosztály versenyzőit várjuk sok szeretettel az Országos Bajnokságra, majd a szeptember végén megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra is!

További jó szelet kívánunk mindenkinek, köszönjük a részvételt!


A flottabajnokság második napján a délelőtti órákban a várakozásé volt a főszerep.  A rendezőség csak kora délután bukkant olyan szélre, amely alkalmasnak tűnt a versenyrendezéshez. Így a J/24 és Melges24 csapatok frissülő ÉK-i szélben hagyták el a BYC kikötőt 13 órakor.

Fotó: Szabó Leó

A J/24 hajóosztály első futamában  általános visszahívás és megismételt rajteljárás tette izgalmassá a versenyt, míg a frissülő szél miatt az első futam  2. körében nyújtani kellett a pályán. A második futam előtt folyamatosan frissülni látszott a szél, a második rajt után azonban folyamatos gyengülés következett be, így pályarövidítéssel reagált a rendezőség a változásra. A 2. futamot leálló szélben sikerült befejezni, befutás után pedig szinte azonnal kisimult a víz.

Fotó: Szabó Leó

A mai kesze-kusza időjárás az eredményeket is átrendezte:

5 futam után a J/24 hajóosztály élén a Big Five áll, a Jukebox tartja második pozícióját, a harmadik helyen pedig a St. James. A Melges 24-eseknél az első helyet ma is kibérelte a SEVEN-FIVE-NINE, a második és harmadik helyen pedig helyet cseréltek az I’m Free, és a HÓD.

Holnap igazán izgalmas napnak nézünk elébe…tervezett rajt 10 órakor!

Eredmények:

j24_melges24_fb2017_results0430

Fotó: Szabó Leó

Jó szelet!


Versenyzőket és versenyrendezőket is próbára tevő nappal vette kezdetét a J/24 -Melges24 flottabajnokság. A BYC jubileumi évét indító versenyen 13 egység J/24 és 4 egység Melges24 hajó állt rajthoz a délelőtt 11 órás jelzésnél.

Az időjárás igazi április végi arcát mutatta: erősségben is irányban is változó szélben 3 futamot sikerült rendezni a Böröcz Bence vezette rendezői csapatnak.

Fotó: Szabó Leó

Minden résztvevő fegyelmezetten, türelemmel próbálta lekövetni a folyamatos változásokat: a szélerősségmérő hol 8, hol 20 csomós szelet mutatott. Az É-ÉNy-i, 50 fokos tartományban forgolódó körülmények között igazán pörgős futamokkal indult a flottabajnokság.

Fotó: Szabó Leó

Az első három futam alapján a ST.James, a Jukebox és a DJANGO valamint a Seven-Five-Nine, Hód, I’m Free hajók állnak az első napi dobogó első három helyén.

Holnapi tervezett rajt 11 órakor!

Jó szelet!

Versenyeredmények a jobb oldali menüpontban találhatóak.

Képek feltöltése folyamatosan a galéria és FB oldalakon.


Az idei évben alapításának 150. évfordulóját ünneplő Balatonfüredi Yacht Club 2017-es versenyszezon nyitánya a J/24- Melges 24 hajóosztályok flottabajnoksága lesz, április utolsó napjaiban.

Az április 29. és május 1. között zajló versenyen a négy-öt fős csapatokat felvonultató J/24 és Melges24 hajóosztályok versenyzői küzdenek majd a 2017. év Flottabajnoka címekért.

Mindkét osztály a One Design osztályok tagja, vagyis egyenlő feltételekkel vívnak egymás ellen a két kategórián belül. A Balatonfüred előtti vízterületen kitűzött up-and-down pályán a rendezőség 8 futam lebonyolítását tervezi. A BYC – az évente számos kiemelt hazai- és nemzetközi verseny szervezőjeként – idén is nagy hangsúlyt fektet a flottabajnokságok minél sikeresebb lebonyolítására. A klub az idei évben már harmadik éve veszi ki részét a flottabajnokság rendezéséből, amely a J/24 hajóosztály számára a szeptember végi, szintén a BYC-ben megrendezésre kerülő Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési lehetőségek egyikeként bír kiemelt jelentőséggel. (Az Európa-bajnokság honlapja: http://j24europeans2017.hu/ )

A verseny szakmai lebonyolítása idén is magas színvonalon zajlik majd, hiszen a flottabajnokságok versenyvezetője Böröcz Bence, a BYC tapasztalt versenyrendezője lesz, aki a kishajós eseményeken szerzett gyakorlatok mellett nemcsak itthoni Melges24 és J/24 versenyeken működött már közre, hanem például a 2015. évi J/24 Világbajnokság bírói csapatának is tagja volt.

A regattára a versenynapokat megelőző napon, április 28-án 19:00-21:00 óra között, és másnap reggel a helyszínen, a BYC új klubházának első emeleti versenyirodájában 08:00-09:00 óra között lehetséges nevezni. Előzetes nevezés 2016. április 25. 17:00 óráig az MVSZ VIHAR rendszerén keresztül érhető el.

A BYC150 rendezvénysorozat következő állomása a május 07-én megrendezésre kerülő Tolnay Kálmán László Emlékverseny lesz.

További információkért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Balatonfüredi Yacht Club

8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.

E-mail: byc@byc.hu

Weboldal: www.byc.hu