fbpx

SLAM J/24 – Melges 24 Országos Bajnokság

Időpont: 2017.08.24-27.
Helyszín: Balatonfüred
Rendező: BYC

j24_melges24_ob_2017_nor_hun_20170821

j24_melges24_ob_2017_nor_eng_20170821FA

Másfél napos várakozást követően, ma délután két futamot sikerült rendezni a SLAM J/24 – Melges24 Országos Bajnokság induló egységeinek.

A csütörtök délutáni nevezést és felmérést követően, pénteken a várakozásé volt a főszerep. Sajnos a délutáni vízremenetel nem hozta meg a várva várt eredményt, nem sikerült futamot rendezni.

A mai napon nagyon gyenge, vitorlázásra alkalmatlan keleti szél lengedezett. Egészen délután 2-ig semmiféle jele nem volt az előrejelzés által beígért DNY-i erősödésnek, amikor először 3 óra körül a lobogók feltámadni látszódtak a kikötőben. Ekkor még a vízen semmi jele nem volt a szélnek. Amikor aztán a vízen is kezdett szépen megjelenni a szél, a Bodnár Judit vezette rendezőség kihajózott, azzal a céllal, hogy kihasználva az érkező frissülést futamot rendezzen.

Sikerült is: a leterjedt, stabil 8-10 csomós szélben remek első futamot sikerült lebonyolítani. Igaz, hogy a szél a második futamra átlag 6 csomóra gyengült, de még így is elegendő volt, hogy a mai napot két-két futammal zárják a hajóosztályok, esti fél 7-es partra érkezéssel.

Az első futamban a címvédő IJroncat nyert, a Jinge második és a Budapest Wedding harmadik. A második futamban a St. James rajt cél győzelmet aratott, az IJroncat második és a Jukebox nagy mentéssel harmadik. Összetettben az IJroncat vezet.

Holnap tervezett rajt 10 órakor.

Jó szelet!