fbpx

Merkantil Bank Laser Európa Kupa

Időpont: 2015.09.11-13.
Helyszín: Balatonfüred
Rendező: BYC

3. nap

Az utolsó versenynapra a napsütés maradt ugyan és a szél is erősödött, ami a futamok között/alatt folyamatos forgásban volt. Így a három futamot három különböző pályán rendezte a versenyrendezőség 50°tól 160°-ig elforogva, végig 8-9 csomós szélben. A Laser Standard első helyének sorsa a Vadnai fivérek között a mai napon dőlt el, végül a fiatalabb testvér, Jonatán örülhetett a dobogó tetején. Második helyen tehát Vadnai Benjamin, harmadik helyen pedig Luka Zan Zelko végzett Szlovákiából. Laser Radialban Érdi Mári nem talált legyőzőre, Hirschler Rebeka és Tóth Levente gyűjtötte a legtöbb jó helyezést. A 4.7-eseknél Németh Domonkos, Ujvary Dénes és Róka Bianka lett a végső sorrend.


2. nap

A Laser Európa Kupa második napja verőfényes napsütésben telt, így a hosszúra nyúlt nap ellenére mindenki mosolygósan viselte a forgolódó szelet. A szél ereje 5-7 csomó között változott, 25-50°-ról fújva. A szélingadozás ellenére a Versenyrendezőség 3 futamot rendezett a vitorlázóknak. A második nap végeztével az összetettet Standerdben Vadnai Jonatán vezeti, míg Radiálban Érdi Mária megőrizte tegnapi első pozícióját. Laser 4.7-ben Németh Domonkos tört az élre mai napi teljesítményével.


1. nap

A Merkantil Laser Európa Kupa keretein belül 70 versenyző vágott neki az első futamnak a verseny pénteki, kezdő napján.Legnagyobb számban a Laser 4.7-es osztály versenyzői képviseltették magukat, 29 fővel, míg Laser Radiallal 26-an vágtak neki a pályának. A Laser királykategóriájának nevezhető Standard osztályban 16 versenyző feszül egymásnak a hétvége folyamán. A lelkes fiatalok legjobbjának a rendező klub (Balatonfüredi Yacht Club) színeiben Standarddel versenyző Vadnai Benjamin (BYC) bizonyult, aki a második, a szél leállása miatt lelőtt futamon is nagy előnnyel vezetett ellenfelei előtt. Mivel az első futam rajtjánál uralkodó 7 csomós, 30°-ról fújó szél napközben gyakran 4 csomó alá esett vagy teljesen leállt, a Versenyrendezőség a hátralévő futamokat holnapra halasztotta.


A Laser sikertörténet folytatódik…idén, immár 6. alkalommal kerül megrendezésre a Laser Európa Kupa Európán átívelő kupasorozatának magyarországi állomása Balatonfüreden, második éve a Balatonfüredi Yacht Clubban.

A versenyre közel 100 laserest várunk Laser 4.7, Laser Radial és Laser Standard hajóosztályokban, 8-10 országból.

BYC_Laser_EC_2014_leafletA verseny időpontjának egybeesése – a tavalyi sikereken felbuzdulva – idén is tudatos döntés eredménye volt: 2015-ben is egy időben, egy helyszínen kerül megrendezésre Laser regatta a Quantum Sails – BYC Kupa utánpótlás bajnoksággal 2015. szeptember 11-13. között.