fbpx

OTP Junior – BYC Kupa Ranglista Verseny

Időpont: 2014.09.19. - 2014.09.21.
Helyszín: Balatonfüred
Rendező: BYC
Hajóosztály: 420COP

19 borito2Idén, 2014. szeptember 19-21. között, a Balatonfüredi Yacht Club szervezésében kerül megrendezésre az Optimist, Cadet és 420 hajóosztályok részére a 2014. évi ranglista versenysorozat utolsó, 4. állomása. Helyszínként a Nemzetközi Vitorlás Központ és az idén felújított Balatonfüredi Yacht Club fog szolgálni, ahol a verseny mellett móka és kacagás várja majd az ifjú vitorlázókat.

19 otp_junior_meghivo_hu_0A ranglista versennyel egy időben és egy helyen kerül lebonyolításra – idén immár ötödik alkalommal, a Magyar Laser Osztályszövetséggel karöltve – a Merkantil Bank Laser Európa Kupa sorozat következő állomása, L Std, L Rad és L 4.7 hajóosztályok számára.

A versenyek közös Facebook eseménye az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/events/291305947719918/

Várunk Mindenkit sok szeretettel!

Rendezőség

3. nap

Az OTP-Junior – BYC Kupa Utánpótlás Ranglista verseny utolsó versenynapján a reggeli eső és parti halasztást követően tökéletes vitorlázó időben – 12 csomós szél és ragyogó napsütés – szállt vízre a 420 és OP mezőny. A 11 órás rajteljárást követően 2-2 futamot sikerült lebonyolítani mindkét hajóosztálynak. A 420-as hajóosztály első rajtját követően egy hirtelen szél leállás és nagyfokú szélforduló miatt a rendezőség a futam törlését rendelte el, majd a következő rajtot 5 csomóban sikerült elindítani. A 83 fős OP mezőny is sikeresen teljesítette az utolsó nap első futamát. A következő futamban megismételte magát az időjárás – újabb szél leállás és szélforduló miatt újra törölni kellett a futamot a 420-as hajóosztálynak a kreutz bója előtt. Az utolsó rajteljárás azonban meghozta a gyümölcsét, és végül a 420-oknál 6 futam alapján, az OP-seknél 4 futam alapján hirdettek győztest a délutáni díjkiosztón.

420 eredmények:

1. HUN 55112 Szilasi Fábián, Bonifert Péter KVK

2. HUN 54778 Gyapjas Zsombor, Ziegler Kristóf SVE

3. HUN 53738 Takácsy Lilla, Varga Zsófia SVE – BYC

420 női eredmények:

1.       HUN 53738 Takácsy Lilla, Varga Zsófia SVE – BYC

Optimist abszolút

1.       Pavlik András SVE

2.       Jeney Máté SVE

3.       Lászlófy Levente SVE

Optimist serdülő

1.       Jeney Máté SVE

2.       Lászlófy Levente SVE

3.       Orbán Botond Procerelo SE

Optimist serdülő lány

1.       Novák Dorka BS – Fűzfő VK

2.       Badar Borbála – KVK

3.       Barsi Lívia – VVSI

Optimist ifjúsági

1.       Pavlik András SVE

2.       MAróty Mátyás KVK

3.       Vida Péter THE-YKA

Optimist ifjúsági lány

1.       Rác Karina – MVM SE

2.       Tóth Hanna Panna – Procerelo SE

3.       Szekeres Maja – Procerelo SE

Gratulálunk Mindenkinek!

Ezúton köszönjük az OTP Junior támogatását!

2. nap

Az OTP-Junior – BYC Kupa Utánpótlás Ranglista verseny második verseny napja nem alakult a legszerencsésebben a szél szempontjából. A délelőtt 10 órai rajtot követően a szél gyengülésének következtében a 420-as osztálynak a versenyrendezőség kénytelen volt törölni a futamot, míg az Optimistesek el sem tudtak rajtolni. A második rajt eljárást követően a stabilnak mondható, 6-7 csomós szélben sikerült futamot lebonyolítani mindkét osztály számára. Rövid várakozás után a délután folyamán az első probálkozást ismét törlés követte, de a szél kialakulását követően a 420-asok sikeresen teljesíteni tudták a pályát így befejezve a negyedik futamukat. A 83 fős Optimist mezőny futama azonban közel 20 hajóval megrövidülve két U lobogós rajt, majd két fekete lobogós rajt után a befutó előtt szél hiányában érvénytelenítésre került.

A vízi halasztást követően parton várakozás következett, majd végül a rendezőség 5 órakor a mai nap befejezésé mellett döntött. Holnap a maihoz hasonlóan az első futam tervezett figyelmeztető jelzése 10 órakor lesz.

1. nap

Szintén a BYC rendezésében,  a mai nappal rajtoló OTP-Junior – BYC Kupa Utánpótlás Ranglista versenyen 83 fős Optimist mezőny és 15 egység 420-as állt rajthoz. A B pályán zajló versenyen a 11 órás stabil, 7-8 csomós szélben indított rajtot követően 1 „és egy kicsi” sikeres futamot sikerült lebonyolítani. A második futam során, a leálló szelében a 420-asok rövidített pályán futottak be, a legkisebbeknek számára azonban törölni kellett ezt a futamot. A másfél órás vízi halasztást követően a parton várakozott tovább a gyereksereg, majd végül a rendezőség ¾ 5-kor a mai nap befejezését rendelte el. Holnap a Laseresekhez hasonlóan az első futam tervezett figyelmeztető jelzése 10 órakor lesz.

A 420-asoknál 2 futam alapján a Gyapjas – Ziegler (SVE) páros áll az élen, az OP-seknél szintén az SVE színeiben versenyző Jeney Máté vezet. Eredmények a csatolmányban találhatóak.

19 otp_junior_meghivo_eng