fbpx

Tolnay Kálmán László Emlékverseny

Időpont: 2017.05.06.
Helyszín: Balatonfüred
Rendező: BYC

Az idén 150 éves Balatonfüredi Yacht Club május 6-án, szombaton rendezte a hagyományos szezon eleji túraversenyét, a Tolnay Kálmán László Emlékversenyt, amely idén is nyitott volt a versenyengedéllyel még nem rendelkező szabadidős vitorlázók előtt. Az esemény a klub kétszeres olimpikon vitorlázójának állít emléket, az év eleji túra pedig kiváló alkalom arra, hogy a téli pihenő után a vitorlázók kipróbálhassák felszerelésüket és csapatukat, hogy készen állnak-e az évad megnyitására.

A huszonnégy hajót számláló mezőny lassan, még szinte szélcsendes időben vitorlázott ki a rajtterületre, a tízórai rajt pillanatára azonban már frissülő délnyugati szél segítette őket az első bója irányába. Igali Csilla versenyvezetőnek és csapatának könnyű dolga akadt a fegyelmezetten rajtoló mezőnnyel. A hajók hamar kibontották színes hátszélvitorláikat, és a napsütéses tavaszi időben megkezdődött számukra az igazi örömvitorlázás. Az időjárástól függetlenül, a Balatonfüred, Paloznak, Siófok, Balatonfüred, Tihany és végül újra Balatonfüred útvonalon kitűzött pályán ebben az évben a szél irányából fakadóan a taktika és a manőverek helyett a sebesség volt a kiemelkedő eredmény záloga. Varga Lajos (BYC) és legénysége, Fazekas László már a paloznaki bójánál az élre állt a Nelson Flottalízinggel, mögöttük szorosan a Narvál érkezett dr. Hajdú Balázzsal és Fazekas Gáborral. A szél időnként a 15 csomós erősséget is elérte, így a leggyorsabbak alig több, mint két óra alatt teljesítették a körülbelül 25 km hosszú útvonalat. Az abszolút sorrend a célvonalig változatlan maradt, az első két hajót követően harmadikként a Palkovics Krisztián kormányozta a Freedom ért célba.

Az abszolút értékelés mellett minden hajót a saját Yardstick csoportjában is értékeltek az előnyszámuk alapján. A korrigált időeredmények szerint a Yardstick I. csoportot az abszolút harmadik Freedom, a Yardstick II. csoportot a Szirákó (kormányos: Jakab László), a Yardstick III. csoportot pedig a Vámpír (kormányos: dr. Pető Béla) nyerte. A helyezettek a Balatonfüredi Yacht Club jubileumi díjait nyerték. A díjkiosztón a túrát teljesítő valamennyi hajó átvehette a kerek évfordulóra készített egyedi hajóplaketteket is.

Gratulálunk minden résztvevőnek, és szeretettel várunk Benneteket a jubileumi évad következő túraversenyén, a Kékszalag előtti vasárnapon megrendezésre kerülő Horváth Boldizsár Emlékversenyen.


Az idei évben már hatodik alkalommal rajtol el a Balatonfüredi Yacht Club hagyományos emlékversenye, a Tolnay Kálmán László Emlékverseny. A hagyományos verseny a BYC örökös tagja, a kétszeres olimpikon Tolnay Kálmán László előtt tiszteleg, aki 1965-ben a Balaton Kékszalagját is elnyerte.

A túraverseny május 06-án, szombaton rajtol: az útvonalat – a szokásos Balatonfüred előtti rajtot követően Paloznak, Siófok, Balatonfüred és Tihany érintésével ismét Balatonfüredet célba véve – kell teljesíteni.

A Tolnay Emlékverseny idén is a nagyhajós osztály versenyzőinek, valamint egyesületi tagsággal és MVSZ versenyengedéllyel nem rendelkező szabadidő-vitorlázóinak nyújt remek lehetőséget arra, hogy a téli pihenő után egy egynapos túraverseny keretein belül készüljenek többek között a május 13-i Évadnyitó Vitorlásversenyre.

A Tolnay Kálmán László Emlékverseny vezetése idén is a túraversenyek szervezésében és rendezésében Magyarországon kiemelkedően sok tapasztalattal rendelkező Igali Csilla kezében lesz, aki a BYC nagyhajós versenyeinek hosszú évek óta kiváló gazdája. Az esemény óvási bizottságának elnöke Böröcz Bence, a BYC tapasztalt nemzetközi versenybírója.

A regattára a versenynapot megelőző napon este és másnap reggel a helyszínen, a BYC első emeleti versenyirodájában, a versenykiírásban megjelölt időtartamokban lehetséges nevezni. Kedvezményes nevezési díjat ajánlunk az eseményekre 2017. május 04-ig előzetesen nevezők számára, amely a Tolnay Kálmán László Emlékverseny résztvevői számára a versenykiírás mellékleteként letölthető nevezési lap kitöltésével, és a byc@byc.hu e-mail címre megküldésével érhető el.

Idén is minden résztvevő hajónak szeretnénk kedveskedni egy egyedi szériás, a versenyre készített, gyűjthető emlékplakettel.

További információkért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Balatonfüredi Yacht Club

8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.

E-mail: byc@byc.hu

Weboldal: www.byc.hu