fbpx

Tolnay Kálmán László Emlékverseny

Időpont: 2016.04.30.
Helyszín: Balatonfüred
Rendező: BYC

A Team Black Jack nyerte a 2016-os Tolnay Kálmán László Emlékversenyt

Immár ötödik alkalommal, április utolsó napján került megrendezésre a Balatonfüredi Yacht Club egyik hagyományőrző túraversenye, a Tolnay Kálmán László Emlékverseny. A regatta a BYC örökös tagja, a kétszeres olimpikon Tolnay Kálmán László előtt tiszteleg, aki többek között 1965-ben a Balaton Kékszalagját is elnyerte.

 A balatonfüredi központú helyszín kis szeles felkészülési lehetőséget nyújtott az elkövetkezendő versenyekre. A túra útvonala a Balatonfüred előtti rajtot követően Paloznakot és Siófokot érintette, majd a befutóra a balatonfüredi bójánál került sor. A verseny rangját tovább emelte, hogy az idei évben útjára induló, szabad fejlesztésű, innovatív karbonhajókat tömörítő 8M Open Grand Prix első állomásaként is számításba került a regatta.

A reggeli reménytelennek tűnő szélhelyzet ellenére 24 egységből álló mezőny több mint 100 versenyzővel a fedélzeten rajtolt el a 10 órakor eldördülő rajtjelzés hangjára. A Füredig leterülő 3-4 csomós délkeleti szélben az első hajó paloznaki bójavétele csupán 11:40-kor történt, ami bizonytalanná tette, hogy a teljes versenytáv teljesíthető lesz a kiírt limitidőn belül. Ezért az Igali Csilla vezette Versenyrendezőség a pályarövidítés mellett döntött: a palóznaki majd siófoki bója érintését követően Balatonfüreden befuttatta a mezőnyt.

Abszolút kategóriában a Balatonfüredi Yacht Club egységei osztoztak a dobogó I-III. fokán: a Team Black Jack katamaránja végzett az élen, akik 2 óra 18 perc alatt teljesítették a távot – Nagy R. Attila kormányos, Pénzes Botond, Litkey Balmaz, Szigeti Maxim, Szigeti Stacey, és Dr. Kaáli Nagy Géza legénységgel – a második helyre egy egytestű 8 méteres, a Varga Lajos – Scharf Máté vitorlázta Nelson Flottalízing hajó futott be, harmadik pedig a Rauschenberger Miklós kormányozta Extrém 40-es katamarán lett, Soós Attila, Kéber László, Pécsváradi Ákos, Tóth Mátyás, Sárközy Andrással a fedélzeten.

A díjkiosztó során a csoportonkénti helyezettek is díjazásban részesültek.

Többtestű osztály:

  1. helyezett: Team Black Jack – BYC (R. Attila, Pénzes Botond, Litkey Balmaz, Szigeti Maxim, Szigeti Stacey, és Dr. Kaáli Nagy Géza)
  2. helyezett: Extrém 40 „Q” – BYC (Rauschenberger Miklós, Soós Attila, Kéber László, Pécsváradi Ákos, Tóth Mátyás, Sárközy András)

Yardstick I. osztály:

  1. helyezett: Nelson Flottalízing – BYC (Varga Lajos – Scharf Máté)
  2. helyezett: Narvál – Kereked Vitorlás Klub (Hajdu Balázs, Hajdu Gergely)
  • helyezett: Suprise – VVEB (ifj. Bernula János, Hermann Tibor, Hermann István, Szücs József, ifj. Madar László, Dávid-Tóth Sándor, Dr. Pilisi Fanni, Bernula Katinka)

Yardstick II. osztály:

  1. helyezett: Vica – Holtpont SE (Rózner Tamás – Simon Ráben)
  2. helyezett: Szirákó – TVSK (Jakab László, Ács József, Csurgó Gábor)
  • helyezett: Nymeria – Holtpont SE (Hunyadi László, Kovács Tamás, Nánássy Judith)

Yardstick III. osztály:

  1. helyezett: Vámpír – Wind SE (Dr. Pető Béla, Bóta Béla, Kéry László, Bene Olivér)

A rendező Balatonfüredi Yacht Club jövőre is vár mindenkit sok szeretettel a hatodik Tolnay Kálmán László Emlékversenyre.

Részletes eredmények a csatolt file-ban, fotók pedig a galériában találhatóak.


A Balatonfüredi Yacht Club április 30-án rendezi hagyományos emlékversenyét, a Tolnay Kálmán László Emlékversenyt.

A Tolnay Emlékverseny a nagyhajós osztály versenyzőinek, valamint egyesületi tagsággal és MVSZ versenyengedéllyel nem rendelkező szabadidő-vitorlázóinak nyújt lehetőséget arra, hogy a téli pihenő után egy egynapos túraverseny keretein belül készüljenek a szezon további megmérettetéseire. Az emlékverseny a BYC örökös tagja, a kétszeres olimpikon Tolnay Kálmán László előtt tiszteleg, aki 1965-ben a Balaton Kékszalagját is elnyerte. A balatonfüredi központú helyszín kiváló felkészülési lehetőséget nyújt a májusi Évadnyitóra és a későbbi szalagversenyekre. A túra útvonala a Balatonfüred előtti rajtot követően Paloznakot, Siófokot, Balatonfüredet és Tihanyt érinti, mielőtt a hajók visszatérnek a Balatonfüred előtti célvonalhoz. A verseny rangját tovább emeli, hogy az idei évben útjára induló, szabad fejlesztésű, innovatív karbonhajókat tömörítő 8M Open Grand Prix első állomásaként is számba veszik.

Az események szakmai lebonyolítását várhatóan biztos kezekben tudhatjuk, hiszen a Tolnay Kálmán László Emlékverseny vezetésére a túraversenyek szervezésében és rendezésében Magyarországon kiemelkedően sok tapasztalattal rendelkező Igali Csillát kértük fel, aki a BYC nagyhajós versenyeinek hosszú évek óta kiváló gazdája. Az esemény óvási bizottságának elnöke Böröcz Bence, a BYC tapasztalt nemzetközi versenybírója lesz, aki a kishajós eseményeken szerzett gyakorlatok mellett nemcsak itthoni Melges24 és J/24 versenyeken működött már közre, hanem például a 2015. évi J/24 Világbajnokság bírói csapatának is tagja volt.

A regattára a versenynapot megelőző napon este és másnap reggel a helyszínen, a BYC új klubházának első emeleti versenyirodájában, a versenykiírásban megjelölt időtartamokban lehetséges nevezni. Kedvezményes nevezési díjat ajánlunk az eseményekre 2016. április 26-ig előzetesen nevezők számára, amely a Tolnay Kálmán László Emlékverseny résztvevői számára a versenykiírás mellékleteként letölthető nevezési lap kitöltésével, és a byc@byc.hu e-mail címre megküldésével elérhető.

További információkért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Balatonfüredi Yacht Club

8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.

E-mail: byc@byc.hu

Weboldal: www.byc.hu

Tolnay