fbpx

Remek BYC-es eredmények Agárdról

Hazai vízeken is bemutatkoztak laseres versenyzőink a múlt hétvégén. Az idei első ranglista versenyt rendezték Agárdon.
Ebben az idényben az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk. Ez most sem volt másként. (legalább sütött a nap, és nem vízszintesen esett az eső). Két széltelen napot követően, remek feltételek mellett 4 futamba bizonyíthatták a versenyzők felkészültségüket.

7-12 csomó ÉK-K szélben vágott neki a sajnos nem túl  népes mezőny az első futamnak. 26  4.7-es egység és 16 radial állt rajthoz ezen  a versenyen.

Az első futamban kettős BYC-es siker született. Érdi Mári 4.7 osztályban megnyerte első hazai futamát, míg Vadnai Benjamin a  radial mezőnyt utasította maga mögé. A többi futamban, is sikeresen szerepeltek fiataljaink. Benji a következő három futamban sem talált legyőzőre, így 4 első helyezéssel nyerte meg a versenyt.

Vadnai Jonatán már egy kicsit többet küzdött a mezőnnyel. Ha futamot nem is, de a versenyt magabiztosan nyerte. Érdi Mári 4. helyezése is remek eredmény. Ő most szembesült először a Velencei tó szépségeivel, és ezt a feladatot is jól oldotta meg.

Galgóczy Tomi jól vitorlázott ezen a hétvégén, de két hiba megpecsételte a sorsát. Két negyedik helyezés mellé, egy DNF, és egy OCS párosult.

Edelényi- Szabó Viktor az első futamban egy sikeres taktikai húzással  az utolsó szakaszon feljött a 7. helyre. Sajnos a többi futamban nem tudta megismételni ezt a jó szereplést.

Varga Dana a  halasztás alatt összeszedett sérülés miatt kénytelen volt az egyetlen versenynapot kihagyni ezen a hétvégén.

Ezen a versenyen nem volt kiejthető futam, így még fontosabb volt az egyenletes teljesítmény.

Gratulálok a csapatnak a szép futam és összetett eredményekhez: Csomesz

Eredmények:

http://www.hunsail.hu/uploads//results/majth-nyi-zsombor-eml-kverseny.pdf