fbpx

Remek eredményekkel végzett ILCA 6 csapatunk az Európa Kupán és Országos Bajnokságon – Csomesz beszámolója

Szeptember első hétvégéjén a Balatonfüredi Yacht Club rendezte az ILCA osztályok Európa kupa versenyét, ami egyben az Országos Bajnokság is volt.

Minden osztályban erős és nagy létszámú mezőny jött össze. 13 nemzet versenyzői közül 32 ILCA 7-es és 64 ILCA 6-os nevező állt rajthoz. Az előrejelzés alapján gyenge szeles versenyre készülhettünk.

Az első nap a széltelenség jegyében telt el. Csak a délután folyamán volt egy próbálkozás, de sajnos nem volt elég szél. A második napon kora reggel már sokkal kedvezőbb kondíciókban indult el az első futam. Ezt a gyengülő szélben még kettő futam követte. Versenyzőink remekül kezdték a versenyt, jól alkalmazkodtak a nap végére szinte teljesen leálló szélhez. Bizakodva vártuk a folytatást. A harmadik napon már gyengébben érkezett meg a reggeli keleti, amiben az ILCA 7 osztály két futamot fejezett be, míg az ILCA 6 osztály egy futammal kellett, hogy beérje ezen a napon. Ezzel mindkét osztályban volt ejtő futam és érvényes országos bajnoksága. Az utolsó napon ismét a parti halasztásé volt a főszerep.

ILCA 7 osztályban a kérdés „csak” az volt, hogy  Vadnai testvérek közül ki végez az első helyen. Ennek tükrében Selli Bence a magyar bajnoki dobogó 3. helye felértékelődik. Bencének sikerült egy futamot is megnyernie!

ILCA 6 osztályban Sigmond Somának kiemelkedő éve van. A nemzetközi eredményei mellett a hazai ranglista versenyeken sem talált eddig legyőzőre. Ez most sem volt másként. Magabiztosan versenyezve szerezte meg az első helyet.

Összességében egy nagyon nehéz és kiélezett versenyt hozó Európa Kupán és Országos Bajnokságon vagyunk túl, remek eredményekkel! A magyar bajnoki helyezéseink:

ILCA 7:

1.Vadnai Jonatán

2.Vadnai Benjamin

3.Sellei Bence

ILCA 7 Masters kategóriában:

1.Novák Dávid

3.Kovács Zoltán

ILCA 6 ifjúsági kategóriában:

1.Sigmond Soma

3.Demjén Olivér

ILCA 6 U17 kategóriában:

1.Borbíró Gábor

2.Szinessy Barnabás

 

ILCA 6 női kategóriában:

2.Kis-Kapin Karina

Itt „csak” a dobogós helyezettek nevei szerepelnek. A többiek annak ellenére hogy nem állhattak fel a dobogóra, önmagukhoz képest remek teljesítménnyel rukkoltak elő.

Gratulálok minden versenyzőnek!

Örömömre szolgál, hogy az elvégzett munkának meglett az eredménye, és hogy ezt a munkát együtt tudtuk elvégezni!